Geblunder kost Be Quick 1887 punt tegen Hoogeveen

Foto Andor Heij. Be Quick 1887 mist een kans tegen Hoogeveen.

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag in de hoofdklasse A met 2-1 verloren van Hoogeveen, dat derde staat, maar de minste verliespunten heeft.

In Hoogeveen startte Be Quick goed, maar de wedstrijd zakte snel in. Het afstandsschot en de 1-0 na 36 minuten van de Drentse aanvaller Sadik Spijodic was het enige hoogtepunt.

Na rust werd het een waar spektakel. Beide ploegen kregen veel kansen en die van Geertjan Liewes van Be Quick waren misschien wel de grootste. Be Quick kwam na 89 minuten langszij. Eerst miste Toufik Faraouni een strafschop na hands bij Hoogeveen. De bal werd direct weer ingebracht en invaller Jan Stoker gleed de 1-1 binnen.

Na een enorme blunder bij Be Quick achterin ging Hoogeveen in blessuretijd alsnog met de winst aan de haal. Spijodic profiteerde er van en schoot de bal achter de Groninger doelman Robert Smit.

“Dat mag toch niet gebeuren in de dying seconds”, baalde Be Quick trainer Steven Wuestenenk na de wedstrijd. “Dit is onverklaarbaar, of je schiet zo’n bal het stadion uit, of je legt die speler neer, dan maar rood”. Be Quick zakte naar de voorlaatste plaats: “Degraderen komt in mijn woordenboek niet voor”, zei Wuestenenk. “We hebben laten zien dat we gelijkwaardig of zelfs beter zijn dan hoger geklasseerde tegenstanders, maar dan mogen dit soort dingen als vanmiddag niet gebeuren.”