FC Groningen wint overtuigend van Feyenoord

FC Groningen won zondagmiddag overtuigend met 1-0 van Feyenoord. De Groningers wisten uiteindelijk, door een eigen doelpunt van Sven van Beek in de eerste helft, de drie punten in het noorden te houden.

Bij de Groningers stond Ludovit Reis net als vorige week in de basis en werd hij vergezeld door Doan en Memisevic op het middenveld. Dit ging ten koste van Django Warmerdam en Iliass Bel Hassani.

Na twee minuten spelen lag de bal al bijna in het net voor de Groningers. Sven van Beek speelde een bal verkeerd terug op Vermeer die maar ternauwernood wist te voorkomen dat de Trots van het Noorden op voorsprong kwam. Met Kaj Sierhuis en Ritsu Doan creëerde Danny Buijs een mooi tandem dat combinerend tot kansen kwam. Ook tegen de Rotterdammers zorgde het duo tot twee keer toe voor gevaar met een mooie combinatie. Beide keren stuitte Ritsu Doan op Kenneth Vermeer met Sierhuis als aangever.

Na 26 minuten spelen was de 1-0 dan eindelijk daar voor de Groningers, die constant aanstalten maakte op de openingstreffer. Een mooie aanval over de linkerkant kwam uit bij Thomas Bruns die hard en laag de bal voor het doel bracht. De bal belandde voor de voeten van Feyenoord-verdediger Sven van Beek die ongelukkig maar wel overtuigend de bal binnengleed in eigen doel en zo de Groningers op voorsprong bracht. Op een kopbal van Jorgensen na, kwam Feyenoord niet dicht bij de gelijkmaker. Ook in de tweede helft wist de bekerwinnaar geen vuist te maken en was het FC Groningen dat het spel maakte en tot kansen kwam.

FC Groningen probeerde met afstandsschoten van onder andere Handwerker en Memisevic de tweede treffer te maken, Vermeer bleek echter te sterk. Bij de Groningers heerste Ludovit Reis op het middenveld. De 18-jarige middenvelder hield Robin van Persie in bedwang en was belangrijk in de omschakeling voor de Groningers. Jeffrey Chabot was in de blessuretijd nog erg belangrijk voor FC Groningen. Één op één met Steven Berghuis kwam de Duitse verdediger met een knappe tackle het sterkste uit de strijd en hoorde hij paar minuten later scheidsrechter Makkelie fluiten voor het eindsignaal: 1-0.

Door de overwinning op Feyenoord klimt FC Groningen op naar de negende plek en staat het voor het eerst dit seizoen in het linker rijtje. Volgende week speelt FC Groningen een uitwedstrijd bij NAC Breda.

Mike te Wierik in gesprek met OOG: “het was de bedoeling om Feyenoord meteen aan te pakken en er vol op te klappen en van daar uit ook zelf te voetballen. Dat hebben wij bij vlagen goed gedaan.”

Ludovit Reis na afloop van de wedstrijd: “Ik denk dat wij een goede wedstrijd gespeeld hebben en wij Feyenoord in onze broekzak hadden. Iedereen zit zo dicht bij elkaar, het is dus belangrijk dat wij die drie punten blijven pakken.”