Donar weer ondermaats in competitie

sport

Donar heeft zondagmiddag, vier dagen na de indrukwekkende zege in de FIBA Europe Cup op Varese, een wedstrijd in de Nederlandse competitie verloren. In Dordrecht gingen de Groninger basketballers flink onderuit tegen de Dutch Windmills: 88-59.

Alleen in het eerste kwart (20-17) kon Donar de Dordtenaren bijbenen, maar daarna liep de thuisploeg flink uit; eerst tot 47-31 bij rust en tot 76-44 na drie kwarten. In het laatste kwart kon Donar ook geen vuist meer maken. De enige die aan de malaise wist de ontsnappen was Teddy Gipson, die 5 van zijn 8 driepuntsschoten raakte en in totaal 19 punten had.

Thomas Koenis speelde weer mee na zijn schorsing in de wedstrijd tegen Landstede uit Zwolle.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 28 punten uit 21 wedstrijden.

Deel dit artikel:

  1. Donar heeft in vergelijking met het vorig seizoen te veel kwaliteit ingeleverd en dat breekt de ploeg nu op. Verder lijkt het mij verstandig, dat de ploeg drastisch verjongt wordt. We houden vertrouwen in coach Braal en wensen hem succes in de play off.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *