Donar verliest eerste halvefinaleduel

Sean Cunningham (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de bekercompetitie verloren. In MartiniPlaza was ZZ Leiden te sterk: 66-71.

Donar had een slechte start (12-21 na het eerste kwart), maar herstelde zich in het tweede kwart, waarin de schoten wel vielen. Bij rust had de thuisploeg een voorsprong van één punt: 35-34. Het derde kwart was vervolgens weer heel matig, en de Leidenaren liepen uit tot 48-59. Halverwege het laatste kwart was de voorsprong voor Leiden zelfs 15 punten (bij 50-65), maar Donar wist zich vervolgens toch nog terug te knokken.

Topscorers bij Donar was Thomas Koenis met 14 punten (+ 10 rebounds), Rienk Mast met 11 punten en Teddy Gipson met 10 punten.

De returnwedstrijd in Leiden is pas op 16 maart. Dan moet Donar met minimaal 6 punten winnen om de finale te bereiken.