Donar door naar knock-outfase Europe Cup

Donar gaat door naar de knock-outfase van de FIBA Europe Cup. De Groninger basketballers wonnen woensdagavond in Italië van Pallacanestro Varese. Daarvoor was wel een verlenging nodig: 77-80.

De wedstrijd was razendspannend en de verschillen waren klein. Na het eerste kwart was het 15-15, bij rust 35-31 en na drie kwarten 48-56. In de slotseconde, bij de stand 68-68, miste Lance Jeter een driepunter, waardoor een verlenging van 5 minuten noodzakelijk werd. Een minuut voor tijd zorgde Teddy Gipson met een driepunter voor 75-78. Varese scoorde nog een tweepunter, maar in de slotseconden zette Lance Jeter met twee rake vrije worpen voor de eindstand 77-80.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 24 punten en Teddy Gipson met 16 punten.

Donar behoort met het resultaat tot de beste nummers 3 van de tweede ronde, waardoor de ploeg van coach Erik Braal doorgaat naar de achtste finales van de Europe Cup. De loting vindt donderdag plaats om 11.00 uur.