Bomenkap toch niet nodig

nieuws

Het protest van de Oranjebuurt tegen de kap van 106 bomen heeft resultaat gehad. Vorig jaar kwam de buurt massaal in opstand.

Een paar dagen geleden viel bij de bewoners van het gebied tussen Kerklaan en Koninginnelaan de verlossende brief in de bus. Het werk wordt nu uitgevoerd zonder het kappen van bomen.

Dit voorjaar beginnen de werkzaamheden aan het leidingennetwerk. De nutsbedrijven zorgen dat het netwerk klaar is voor de toekomst, ook voor de energietransitie, zoals een andere eis van de buurt was.

Deel dit artikel:

  1. Door gemakzucht van de aannemer en gemeente hebben burgers weer veel tijd moeten spenderen aan een kostbare procedure die een jaar heeft geduurd… Was het nu zo moeilijk van tevoren even een plan te maken waar geen 106 bomen voor gekapt zouden moeten worden. Missen ze nou echt de kennis en het ethisch besef bij gemeente en aannemer om gewoon meteen plannen te maken die de bomen zouden ontzien… er zijn al heel veel bomen omgezaagd doordat burgers al die moeite niet wilden of konden nemen om domme plannen te stoppen… Betrokken burgers gefeliciteerd!

  2. Jammer dat er destijds bij de Hortensialaan ook niet zo over gedacht is. De Oranjebuurt zijn bijna allemaal koopwoningen. Die mensen zijn beter in lobbyen. In een sociale huur buurt blijft het vaak bij machteloos geklaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *