Aanleg tijdelijke woningenlocatie Ten Boer deze zomer

nieuws

Aan de Boersterweg in Ten Boer – halverwege de weg richting Eemshavenweg – komt een locatie voor 35 tijdelijke woningen. Dit zijn woningen voor bewoners in Ten Boer die te maken krijgen met de versterkingsoperatie, meldt de gemeente.

Zij zullen hier tijdelijk wonen gedurende sloop, nieuwbouw of herstel van hun woonwijk of woning. De Boersterweg is gekozen na een selectie met de inwoners van Ten Boer, vanwege de mogelijkheid deze locatie snel te ontwikkelen. De planontwikkeling is klaar en op dit moment is de vergunning voor de aanleg van deze woningen in procedure. De woningen variëren van gezinswoningen, eenpersoons- tot levensbestendige woningen. De realisatie van de woningen gebeurt in opdracht van de Nationaal Coördinator. Het Centrum voor Veilig Wonen zorgt voor de aanleg en realisatie. De verwachting is dat de aanleg rond de zomer van 2019 start.

Om de tijdelijke woningenlocatie voor fietsers en voetgangers te ontsluiten, komt er een veilig fietspad in de richting van de bebouwde kom van Ten Boer. Het gaat hier om een verhard schelpenpad, zachte verlichting met sensoren, alleen bestemd voor fietsers en wandelaars. Op dit moment vinden er met de direct aanwonenden gesprekken plaats over de route van dit fietspad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *