Vrouwenmars voor veiliger en vrediger leven

nieuws

Women’s March Groningen en Groningen Feminist Network organiseren zaterdag 19 januari een mars door het centrum van Groningen voor een veiliger en vrediger leven.

Women’s March Global heeft kortgeleden het thema voor hun jubileummarch genaamd WomensWave bekendgemaakt, namelijk ‘end violence against women’, oftewel: ‘stop geweld tegen vrouwen’. Uit de statistieken van de World Health Organisation (WHO) is namelijk gebleken dat één op de drie vrouwen wereldwijd in haar leven geconfronteerd wordt met fysiek of seksueel geweld binnen de intieme kring of seksueel geweld buiten de intieme kring. Women’s March Groningen wil het thema breder trekken naar ‘end gender-based violence’.

‘Ons doel is in eerste instantie bewustwording creëren, maar in het verlengde daarvan hopelijk het ontwikkelen van concrete actiepunten die vrouwen en minderheden de mogelijkheid geven om te gaan staan voor hun rechten en uiteindelijk een veiliger en vrediger leven te leiden’.

Deel dit artikel:

  1. Overigens ben ik tegen het gebruik van dat oerlelijk font type :p

    En trouwens Vrouwen en minderheden? Het zijn vaak de mannen van minderheden die nog wel wat aan hun vrouwvriendelijkheid kunnen bijspijkeren.

  2. De route van de vorige mars liep o.a. door de Oude Kijk in ’t Jatstraat, waardoor de stoet grappig genoeg werd gefotografeerd voor het kantoor van… Manpower. Beetje jammer dames.

  3. Witte mannen knuffelen en bruine mannen vrouwenmishandelaar noemen is strafbare discriminatie en lokt veel woede uit ps ik ben een dochter van n bruine vader….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *