“Voor Statenverkiezingen besluit over trein naar Stadskanaal”

nieuws
Foto: Hans de Kroon op de Nederlandstalige Wikipedia, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3261175

Voor de komende Provinciale Statenverkiezingen in maart moet er een besluit worden genomen dat de spoorlijn naar Stadskanaal wordt gereactiveerd. Dat heeft de Statenfractie van het CDA laten weten.

De fractie was op werkbezoek in de gemeente Stadskanaal en sprak met verschillende ondernemers. Eén van hen is Bert Timmermans die de afgelopen jaren druk bezig is geweest om het voormalige Philips-terrein in Stadskanaal om te vormen tot een broeiplaats voor verschillende ondernemingen. Timmermans liet aan de politici weten dat een spoorlijn ontzettend nodig is. Statenlid Robert de Wit herkent die noodzaak. “Naast inwoners hebben ook bedrijven die in deze regio gevestigd zijn veel baat bij een goede spoorverbinding om personeel en studenten aan zich te binden. Een goede toegankelijkheid vanuit de stad is daarom een must.”

Timmermans presenteerde aan de CDA-fractie een compleet plan. Zo wil hij dat een deel van het oude Philips-terrein omgetoverd wordt in een OV-transferium. “Iedereen wil het en we hebben de ruimte”.