“Veel tips na diefstal honderd schapen”

Bij ondernemersorganisatie LTO zijn al flink wat tips binnengekomen na de diefstal van honderd schapen nabij het Slochterdiep. “De gouden tip zit er helaas nog niet tussen.”

De diefstal vond in de nacht van zondag op maandag plaats. “Wij vermoeden dat dit het werk is van professionals”, zegt Berdien van Everdingen van LTO. “Het stelen van honderd schapen, die ook nog eens drachtig zijn, dat doe je niet zo maar even in een uurtje. Daar zit ook voorbereidend werk in. Dus wij gaan er van uit dat er in de dagen voorafgaand aan de diefstal verkenningen zijn gedaan.”

“Geef tips door”
Via de website van LTO worden Groningers opgeroepen om melding te maken als ze iets gezien hebben. “Daar wordt ondertussen al behoorlijk op gereageerd maar de tips hebben nog niet een spoor opgeleverd.” Van Everdingen hoopt dat met de media-aandacht meer mensen bereikt worden. “Als je iets gezien hebt in of bij het weiland bij café De IJzeren Klap, nabij de kruising Hamweg en Slochterdiep, laat het dan weten. Dat geldt ook als er bij jou ineens honderd schapen in de buurt staan, terwijl die er afgelopen weekend nog niet waren.”

Geen prioriteit voor de politie
Bij de politie is inmiddels aangifte gedaan van de diefstal. “Agenten zijn bij het weiland geweest en hebben daar de aangifte opgenomen. Voor de politie heeft het echter geen prioriteit en dat vind ik wel erg jammer.”

Mensen die meer informatie hebben kunnen via deze Facebook-pagina contact opnemen.