Categorieën: Sport

Spijkerman in mei weg bij FC Groningen

Assistent-trainer Hennie Spijkerman van FC Groningen vertrekt na dit seizoen. Dat meldt de website van de FC.

De 68-jarige assistent-trainer wil nog één keer een buitenlands avontuur aangaan en verlengt daarom zijn contract niet. Dat contract loopt komende zomer af.

De Zwollenaar Hennie Spijkerman werkte eerder jarenlang bij Ajax, onder meer onder Frank de Boer en Peter Bosz. Daarvoor was hij onder meer hoofdtrainer van FC Emmen en FC Zwolle.

Spijkerman zegt: “Het was een bewuste keuze van me om voor één seizoen te tekenen in Groningen, zodat ik van jaar tot jaar kan bekijken wat ik wil doen. Ik ben 68 jaar en voel me nog te fit om te stoppen. De uitdaging van een buitenlands avontuur zou ik nog een keer willen aangaan.”

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Mooi zo. Nu Jeltema en Klaver en nog. En Wink en nobody's in RvC. Nijland en zijn junta is dan grotendeels opgebokt.

    Als Gall zijn debiele weerstand tegen moderne, door wetenschap gesteunde, topsportbeleving opgeeft, lijkt het me een goede opvolger.

    Dus Joop, ophouden met je te verzetten tegen ontwikkelingen in het voetbal, stap die jaren tachtig uit, en word de rechterhand van Buijs.

    • Laat Gall maar mooi voor Theo 'de dief' Huizinga in Marbella het trainingskamp van Willem II regelen, en laat Buijs zijn gewenste assistent zelf aantrekken.

      • Dat schijnt, maar schijn bedriegt vaak. Buijs moet een ervaren man naast zich hebben en dat is Gall niet. Gall is nu adviseur van de beruchte huisjesmelker Wim Bulten ( Pelikaan S ) en is invaller ter plekke voor ritselaar en dief Theo Huizinga. ( trainingskamp in Marbella voor Willem II)

      • Mij onduidelijk waarom Buijs een ervaren man naast zich nodig heeft.

        Naast absurd smalle en jonge selectie, lijkt me dat bemoeienis van Jans en diens handlanger Spijkerman (medeverantwoordelijk voor het slechtste voetbal dat ze in Amsterdam de afgelopen vijftig jaar gespeeld is) Buijs parten heeft gespeeld.
        Buijs heeft een heldere spelopvatting en was (één van de) beste leerling(en) van zijn jaargang coach betaald voetbal. Heeft echt geen bullshit geklets van types als Jans en Spijkerman nodig. Figuren die voor kansloos op balbezit georiënteerd tikkie terug, tikkie breed voetbal kiezen. Terwijl Jans vreemd genoeg zelf zeer succesvol was met het wat opportunistische 442GTPV.

        Gall was/is wel een beetje een proleet. Vandaar dat hij ook voor smeerlap Bulten kan werken. En met zijn auto gas geven op Corpus terwijl schoolklassen er gymles hadden. Maar ook Joop kan volwassen worden. En ook Joop kan over eigen schaduw (wat betreft weerstand tegen moderne manier van voetbal benaderen) heenstappen. Ik zeg: gun Buijs de door hem zelf gekozen assistent.

        Theo Huizinga is een boef gebleken. Toch kan ik niet ontkennen dat ik het ergens wel een mooie boef vind.

      • Hij is een klassieke schuinsmarcheerder en straalt dat ook van alle kanten uit, hij is bovenal niet te vertrouwen daar zouden Sip Bloemberg en Walter Waalderbos je een hele boom over kunnen vertellen hoe zij zijn getild door Huizinga.

        We zullen zien wie de assistent gaat worden, maar dat er één gaat komen is zeker. ( ik hoop op Robben met de nadruk op hoop )

      • Iemand die geld jat van een ander een mooie boef noemen? Ik zou even mijn morele kompas bijstellen met dat soort opvattingen.
        FCG zou gewoon aangifte gedaan moeten hebben ipv een man die jarenlang geld heeft gestolen de hand boven het hoofd te houden.
        Misschien zou VSH iets beter de eredivisie en de Europa league en CL moeten volgen voordat hij een oordeel geeft over de assistent-trainer. Bij zijn vorige club werd hij erg gewaardeerd, het was een hele goede zet om een trainer met zoveel ervaring te contracteren. Erg jammer dat een van de weinigen met voetbalverstand nu verdwijnt.
        Recent tOppunt van de dommigheid van Buijs is om het hele team bij een oefenwedstrijd in de rust te wisselen terwijl je een aantal nieuwe basisspelers moet inpassen. Zo creëer je nooit vaste patronen en breng je team niet tot een hoger niveau.

  • Ik kan hem geen ongelijk geven. Hij heeft op hoog niveau gewerkt en dan dan kan het erg tegen vallen om een paar stappen terugvte doen.
    Buijs snapt geen snars van voetbal, hij praat uitsluitend in clichés. Ik kan me voorstellen dat Spijkerman zich daar verzchrikkelijk aan ergert.
    Naast Buijs is Joop Gall een intellectueel.

  • Een nieuwe Technisch en Algemeen directeur voor de FC betekent waarschijnlijk ook een nieuwe trainer, want die willen niet met de nalatenschap van Nijland en Jans blijven zitten. Spijkerman heeft dat goed gezien.

Recente berichten

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

33 minuten geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

1 uur geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

2 uur geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

2 uur geleden

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden in de stad verschillende activiteiten plaats. (meer…)

3 uur geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

3 uur geleden