Categorieën: Nieuws

Spijbelen voor het klimaat

Scholieren in Groningen overwegen donderdag 7 februari te gaan staken voor het klimaat. Leerlingen van het Maartenscollege mogen die dag van de schoolleiding naar Den Haag, mits de ouders daarmee instemmen.

Naar Belgisch voorbeeld is er die dag een scholierenstaking op het Malieveld gepland.

‘Hi! Wij zijn YouthForClimateNL en wij gaan spijbelen voor het klimaat. Het doel is om ervoor te zorgen dat de regering inziet dat een strenger klimaatbeleid cruciaal is voor onze toekomst’, meldt de organisatie.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Geen enkele economie leraar (m/v) te vinden die uit laat rekenen wat de mondiale kosten van opwarming zijn, en wat de mondiale kosten van het kansloos proberen (grootste deel van opwarming wordt veroorzaakt door zonneactiviteit) van voorkomen van opwarming zijn?
    Geen natuurkunde leraar (m/v) te vinden die scepsis van grote natuurkundige Freeman Dyson mbt van rol CO2 in opwarming naar voren durft te brengen?

    Blijkbaar niet. De voltooiing van de mars door de instituties door 68'ers lijkt nu ook in het middelbaar onderwijs voltooid. Marxistische brainwashoorden zijn het geworden.
    Behalve triest ook paradoxaal. Klimaathysterie maakt alles onder de 1% (Tesla-rijders) armer. Als gewone burger houd je na belastingen en heffingen straks nog wat zakgeld/leefgeld over. Dit is vast niet wat Marx bedoeld heeft. Maar wel iets dat je altijd hebt zien gebeuren in landen waar Socialisten het overnamen. Wat was Orwell visionair met zijn Animal Farm.

    (Ondertussen recordkoudes in Amerikaanse Midwest. Maar dit zal wel weer gevolg van weer in plaats van klimaatverandering zijn)

    • De enige hysterie die ik zie in de klimaatproblematiek zijn de mensen die tegen de klippen op de problematiek aan het ontkennen zijn.

      • Wereldwijd zijn overal de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar. 98% Van de wetenschappers zegt dat de inmenging van de mens de oorzaak is. Stromen klimaatvluchtelingen komen op gang.
        En toch zijn er nog steeds mensen die, waarschijnlijk tegen beter weten in (?), blijven ontkennen. Waarom? Zijn die mensen er echt zo op gebrand om een handvol corrupte olieregimes de hand boven het hoofd te houden? Zijn ze tegen de extra werkgelegenheid die verduurzaming biedt? Of vinden ze die stinkende uitlaatgassen gewoon lekker?
        Ach, straks is de olie toch op. Dan moeten we wel. Maar voor die tijd moeten we wel hele hoge dijken gaan bouwen. En muren, om de vluchtelingen buiten te houden....

      • Appie.

        Geen grotere onzin dan het 98% consensus verhaal. Kan je wel een linkje versturen dat de wetenschapsjournalist die met 98% kwam, uitlegt dat het compleet uit zijn verband is gerukt. De mens als de (!) oorzaak is een procent of 50.

        Freeman Dyson is een compleet onafhankelijke negentig-plusser, maar vooral een groot natuurkundige die wijst op verhouding waterstof en CO2 en stelt dat het aandeel van CO2 ernstig overschat wordt.

        De klimaatagenda kost Nederland alleen al meer dan een half biljoen. Daar kun je bijvoorbeeld 50.000 kilometer zeedijk mee verhogen. Ervan uitgaande dat één kilometer zeedijk verhogen tien miljoen kost.

        Het op schulden gebaseerde westerse economische systeem stort in elkaar als er géén groei is. Vandaar klimaatagenda. De middenklasse wordt de laatste druppels vrije financiële bestedingsruimte uitgeperst; ten bate van de 1%. Vandaar dat Mark Rutte in het buitenland vol op het orgel gaat voor de energietransitie. Wie trapt er nog in stoere pre verkiezing praatjes van Rutte en Dijkhoff?

        Gas is er nog vele honderden jaren. Alleen voor de kust van Brazilië alleen al een bewezen reserve voor Enorme voorraden in Rusland. Dat we met dank aan bijvoorbeeld de propagandamachine genaamd NOS moeten geloven dat Poetin een nieuwe Hitler zou zijn, heeft er alles mee te maken met de haast eeuwige wens in het Westen om Rusland te onderwerpen. Fascitische verlangen (dat nooit zal slagen) zien we al bij Napoleon.
        Als ik jou was, zou ik me verzetten tegen russofobie van bijvoorbeeld de media. Wat na Poetin komt gaat waarschijnlijk minder beheerst om met poging van NAVO om Rusland volledig te omsingelen; iets met kilometers hoge paddenstoelen van vuur, waar onvoorstelbare drukgolven en kolossale radio-activiteit aan gepaard gaan. Kom maar door met Nordstream 2!

        Zonnecellen zijn leuk voor een paar lampjes, maar ten aanzien van totale energiebehoefte stelt het geen ruk voor. Windenergie is energetisch amper rendabel, en een misdaad tegen omwonenden, vogels, en in zee voor het zeeleven (walvissen).

        Muren tegen "vluchtelingen"? Hebben we de Middelandse Zee en kerels als Orban voor. Vier stappen die ervoor zorgen dat niemand uit Afrika hoeft te vluchten. 1 Geen wapens naar corrupte regimes. 2 Eerlijke handel. 3 Geboortebeperking. 4 Meer geld en kennis voor grootschalige irrigatie van Afrika.

  • Spijbelen met toestemming is natuurlijk geen spijbelen het is een soort ijsvrij. Zo wordt je nooit een echte rebel.

    • Gezien de populatie kunnen ze de Tesla rebels.

      Kinderen van Maartens eisen dat middenklasse de auto van hun ouders compleet subsidiëren.

      # Stranger than fiction

      • Sorry maar uw mening is gebaseerd zo veel trash dat we alleen daar al een nieuw klimaatakkoord voor nodig hebben

  • Is dit alleen voor Engelstalige kinderen? , of voor geïndoctrineerde Engelse sprekende kinderen ?

  • Als wij vroeger spijbelden of 'school staakten' zwaaide er wat. Kap eens kinderachtige volwassenen met het instrumentaliseren van deze gehersenspoelde kinderen voor je eigen politieke doelen:

Recente berichten

Gronings whiskyplatform European Whisky Auctions bestaat drie jaar

Begonnen als lokale start-up, uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van online whiskyveilingen. European…

42 minuten geleden

Wielrenner gewond na aanrijding door vrachtwagen

Een wielrenner is donderdagochtend gewond geraakt na een aanrijding aan de Duinkerkenstraat. Dat meldt RTV…

56 minuten geleden

Blauwbörgje krijgt afdeling voor jonge mensen met dementie

Zorgaanbieder Dignis opent op 15 mei in 't Blauwbörgje een nieuwe afdeling voor jonge mensen…

2 uur geleden

Krakers: ‘wij vertrekken zodra gemeente met plannen komt voor jeugdsynagoge’

De krakers van de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat blijven daar zitten totdat de gemeente…

2 uur geleden

Vrachtwagen en auto botsen op Winschoterweg

Een vrachtwagen en een personenauto zijn donderdagochtend op de Winschoterweg op elkaar gebotst. (meer…)

2 uur geleden

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug; brug deels weer open

Voor de tweede keer woensdagavond waren er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

13 uur geleden