Slecht eerste kwart nekt Donar

Drago Pasalic (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft woensdagavond de laatste thuiswedstrijd in de FIBA Europe Cup verloren. Tegen Petrolina AEK uit Larnaca op Cyprus werd het 70-80.

Donar had een dramatisch slechte start met veel balverlies, terwijl de gasten met scherp schoten. Na 10 minuten spelen was de stand dan ook 11-29. Aan het begin van het tweede kwart werd het verschil zelfs 21 punten (bij 19-41), maar daarna kwam Donar terug. Bij rust was het verschil echter nog steeds zeer ruim: 27-43. Ook na het derde kwart (47-61) was er geen uitzicht op een overwinning.

Toen Grant Sitton na 3 minuten in het laatste kwart voor 56-66 zorgde, leek Donar toch nog kansen op de winst te hebben. Maar de Cyprioten hielden tot het eindsignaal een ruime voorsprong.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 18 punten en Grant Sitton met 13 punten.

Donar blijft op de derde plaats staan in poule K. De ploeg van coach Erik Braal heeft nog een kans om door te gaan in de FIBA Europe Cup, maar is afhankelijk van de resultaten van de laatste speelronde.