Rechtszaak rond misbruik 13-jarig meisje

nieuws
rechtbank

Voor de Groninger rechtbank staan donderdag en vrijdag acht mannen terecht voor seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Het gaat om mannen uit onder meer Groningen en Winschoten.

Het meisje werd vanaf 13-jarige leeftijd twee jaar lang tientallen keren verkracht door haar nu 46-jarige oom uit Winschoten. Die werd vorig jaar veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. De man zorgde er ook voor dat andere mannen haar konden misbruiken, in ruil voor geld of voor filmopnames van het misbruik.

Het meisje deed ruim een jaar geleden aangifte. De politie kon vervolgens diverse filmpjes en de namen van acht van de verdachten achterhalen. Justitie eiste donderdag celstraffen tegen hen van tussen de 10 maanden en 3,5 jaar. Tegen een 29-jarige inwoner van Groningen eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van 10 maanden. Bovendien zou hij het meisje een schadevergoeding van 5.000 euro moeten betalen.

Deel dit artikel:

 1. Voor mij mogen ze al die verdachten na veroordeling castreren met een notenkraker, wat al die deug mensen er van vinden zal mij overigens een rotzorg zijn.

  1. Je snapt hopelijk wel dat de eerste kamer en het Europees parlement weinig met de strafeis van het OM, in een zaak waarvan jij de details niet kent, te maken hebben.

   1. Weleens van minimumstraffen gehoord? Die worden door wetgever (parlementen) vastgelegd en door Eerste Kamer “getoetst”. Ben voor straffen als door Doe voorgesteld. Verder is rechtspraak sterk verpolitiseerd; denk aan bejaarde man uit Limburgse die voor moet komen vanwege bevriend staatshoofd Erdogan.

    Verder moet de EU, en trieste marxistische “Europese” commissies mbt rechtspraak snel opgedoekt worden. Niks anders dan marxistische activisten.

   2. Zaak niet kent?

    Verkrachting van dertienjarige is voor mij eerst castreren met notenkraker, en daarna de kop er af hakken. Nul verzachtende omstandigheden. Bespaar me praatjes van Rob van Zijl en Chris Klomp.

    Maar justitie is (zeker sinds Demmink) een pedonetwerk. Je wordt tegenwoordig alleen rechter/RIO als je verslaafd bent, en psychische afwijking hebt. Met een ander woord: chantabel.

 2. Las net op twittter dat de advocaat van een van de verdachten voor vrijspraak van zijn client pleit omdat hij nog in de asielprocedure zit…
  Verder zeg ik maar niks….

 3. 8 jaar en tbs wat een giller, ken hem
  Heel goed, nooit meer vrij laten die vent ,doet het gewoon weer hoor.
  Te triest voor woorden allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *