PvdD: “Geen gebagger tijdens de winter in Noorderplantsoen”

De gemeente Groningen moet de geplande baggerwerkzaamheden in het Noorderplantsoen uitstellen tot in het najaar. Dat zegt de Partij voor de Dieren.

Het plan is dat de vijvers in de periode februari-april uitgebaggerd gaan worden maar volgens de politieke partij zou dit tot de dood kunnen leiden van vele vissen en amfibieën die tijdens hun winterslaap in de modder liggen te slapen. Fractievoorzitter Kirsten de Wrede noemt het onbegrijpelijk dat de gemeente zich van haar zorgplicht denkt te kunnen onttrekken. Ook vindt ze het vreemd dat er in de plannen niet wordt gesproken over het beschermen van de schildpadden. “Iedereen die wel eens in het Plantsoen komt, weet dat ze er zijn.”

Het uitbaggeren is volgens de partij daarnaast in strijd met een toetsing die de gemeente zelf heeft laten uitvoeren. Ecologisch onderzoeksbureau Waardenburg heeft onderzoek gedaan en aan de hand daarvan een rapport geschreven waarin staat dat er niet gebaggerd mag worden tijdens de voortplanting- en overwinteringsperiode van vissen en amfibieën.

Deel dit artikel: