Praedinius wint provinciale debatwedstrijd OWNHL

Voor de derde keer op rij hebben leerlingen van het Praedinius Gymnasium de provinciale voorronde van Op Weg Naar Het Lagerhuis gewonnen. De voorronde werd gehouden op het Provinciehuis.

De wedstrijd werd afgetrapt met een debat waarbij het CSG Wessel Gansfort en het Winkler Prins uit Veendam het tegen elkaar opnamen. Naast deze scholen deden ook het Harens Lyceum, het Willem Lodewijk Gymnasium, het Maartenscollege en het Ubbo Emmius mee. Uiteindelijk wisten het Praedinius en het Winkler Prins de meeste punten te vergaren waardoor zij in de Statenzaal tegenover elkaar kwamen te staan in de finale.

Deze finale was een herhaling van zetten want ook vorig jaar stonden de beide scholen tegen over elkaar. Ook nu ging het Praedinius er met de winst vandoor waardoor zij zich geplaatst hebben voor de landelijke achtste finales die in maart gehouden gaan worden. Op Weg Naar Het Lagerhuis is een debatwedstrijd die sinds 1997 jaarlijks wordt gehouden. Het gymnasium uit de binnenstad wist drie keer beslag te leggen op de eerste prijs. Behalve in het Millennium-jaar ook in 2013 en 2017.