Ondanks tegenvallers toch meer passagiers op vliegveld Eelde in 2018

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Ondanks de tegenvallende progressie in het aanbod van lijndiensten in 2018 is het passagiersaantal van Groningen Airport Eelde toch gegroeid. Afgelopen jaar zijn er 241.737 passagiers van of naar de luchthaven gereisd, een groei van 6% ten opzichte van 2017.

Ondanks het wegvallen van Nordica is de groei volgens de luchthaven wel het gevolg van een groeiend aantal lijndienstpassagiers: “Net nu we een passagiersgroei hebben laten zien in 2018 moeten we stoppen met deze verbindingen. Dat is behoorlijk jammer. Er is dankzij deze verbindingen aangetoond dat er markt is voor dergelijke diensten vanaf Groningen Airport Eelde, daarom hoop ik dat we in 2019 een andere luchtvaartmaatschappij vinden die de routes voort kan zetten. Zodat we de groei kunnen continueren.”

Eind vorig jaar werd bekend dat het staken van de lijnvluchten naar Kopenhagen en München gestaakt zouden worden. Het begrotingstekort van de luchthaven liep vervolgens flink op. Door bezuinigingen werd dit tekort sterk teruggebracht. Groningen Airport Eelde blijft qua groei sterk achter in verhouding met andere regionale vliegvelden. Maastricht-Aken Airport zag het aantal passagiers het afgelopen kwartaal verdubbelen.

Deel dit artikel:

  1. yes, groei. om nog harder te groeien zouden vliegtickets wellicht in het pakket van de stadjerspas (stadlanderspas?) opgenomen kunnen worden. dan kunnen arme drommels de wolken ook eens van de andere kant bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *