Nationale onderwijsstaking op vrijdag 15 maart

nieuws
Foto: Liesanne de Haan

Op vrijdag 15 maart wordt er een landelijke staking georganiseerd voor zowel het basis-, middelbaar- als het hoger onderwijs. Dat hebben de onderwijsvakbonden woensdagochtend bekendgemaakt.

Personeel in het onderwijs strijdt al bijna twee jaar voor hogere salarissen en verlaging van de werkdruk. “Het water staat het onderwijs aan de lippen”, zegt Henrik de Moel van de Algemene Onderwijsbond bij de NOS. “De tekorten nemen toe en het is heel moeilijk om mensen te vinden die voor de klas willen staan, ook in het middelbare en beroepsonderwijs. En als je kijkt naar de instroom bij de lerarenopleidingen wordt het de komende jaren alleen maar moeilijker.”

Met de staking willen de bonden bereiken dat er jaarlijks een structurele investering van vier miljard euro gedaan wordt. Drie miljard daarvan moet naar het basis- en middelbaar onderwijs. Het andere miljard naar de hogescholen en de universiteiten. De landelijke staking wordt gesteund door actiegroepen als PO in Actie en WO in Actie. Vakbond CNV Onderwijs doet niet mee.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *