Meer betaald parkeren in Oosterparkwijk

nieuws

Zestig procent van de bewoners van een deel van de Oosterparkwijk wil dat er in hun stuk van de wijk betaald parkeren komt. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente en de bewonersorganisatie.

Bewoners in dit deel van de wijk ervaren nu parkeeroverlast van forenzen die in het centrum werken en hier hun auto parkeren.

De gemeente voert betaald parkeren alleen in als de meerderheid van de bewoners dat wil. Voor het houden van peilingen op verzoek van bewoners is de wijk in blokken opgedeeld. De inwoners van blok 1 (Bloemenbuurt-Noord; tussen Irislaan en Klaprooslaan) en blok 2 (woonbuurt De Velden, Merelstraat, Koekoeksplein en het gedeelte van de Vinkenstraat tussen Wielewaalplein en Koekoeksplein) hebben nu voor betaald parkeren gekozen.

Voordat betaald parkeren hier definitief kan worden ingevoerd, moet het college van B&W er nog een besluit over nemen

Deel dit artikel:

 1. En weer moeten bewoners dokken voor het asociale gedrag van forenzen. Ja het is openbare weg en iedereen mag er staan. Maar van enig fatsoen en rekening houden met de bewoners is blijkbaar geen sprake. En het gaat om een verschil in meters in sommige gevallen, bepaalde P&R’s zijn net om de hoek. Al die P&R’s, en toch gaat dit maar door. En alternatieven zijn blijkbaar ook niet mogelijk

  1. Eens.

   Vaak van die typisch gereformeerde Friese hoofdjes die een vouwfiets uit de auto halen. Rol Wilhelmina pepermunt in de jaszak, en daar gaan de asociale centenkniepers. wat maakt het hen met hun botte koppen uit dat door hun armoedige gedrag, de hele stad met betaald parkeren wordt opgezadeld.

   1. Bijzonder dat een geloofsovertuiging aan parkeeroverlast wordt gekoppeld.
    Verder alles goed?

 2. Gratis OV en de P+R plaatsen aan de randen van deze stad voor autobezitters, zij betalen tenslotte al meer dan genoeg aan heffingen en belastingen, daarmee kun je deels de parkeeroverlast door forenzen in de schilwijken voorkomen.

 3. het is alleen maar het probleem verschuiven meer niet en dik geld vangen van de burgers. het moet maar eens op houden met dit uitgemelk!

 4. De oplossing voor deze onzin (betaald parkeren) is om dit in de hele stad af te schaffen, trouwens we betalen al wegenbelasting!! belasting om stil te staan is diefstal!

 5. 60 procent van “een deel” van de wijk “ervaart” overlast.
  Jaja, smoesjes d’amore van een gemeente die geld nodig heeft.

  Als dit waar zou zijn, zou het in het fietsenhok van het UMCG moeten wemelen van de vouwfietsen. Cohorten van vouwfietsende medewerkers die tweemaal daags van werk naar hun driedubbel geparkeerde monstertrucks rijden.

  De wethouder die er langs rijdt, ziet natuurlijk een paar euro per auto per dag en rekent zo in zijn excel sheetje een astronomisch bedrag uit, en die mag de oosterparker straks gaan ophoesten.

  En Groningen is al een van de duurste met de provinciale opcenten.

 6. Elke bewoner een Gratis bezoekerspas en een Gratis parkeerkaart klaar. Maar dat doet B&W niet nee nee. zo werkt dat niet. Een Proef met de parkeerschijf heb ik ze nog nooit zien doen of wel? wie weet dit?

 7. Als de bewoners dan ook gratis een parkeerpas krijgen is het een goede oplossing natuurlijk. Maar dat zal wel niet.

  Wat actiever controleren op die asocialen met die fietsjes zou ook welkom zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *