AFGELOPEN: PSV – FC Groningen (2-1)

FC Groningen heeft in de tweede helft dapper gestreden maar wist niet een nederlaag te voorkomen. 2-1 is het geëindigd in het voordeel van PSV. Lees hier het liveblog terug en praat mee in de reacties.

AFGELOPEN. FC Groningen heeft in de tweede helft dapper gestreden maar wist niet een nederlaag te voorkomen. 2-1 is het geëindigd in het voordeel van PSV.

90+6’ Een scrimmage in de 16 van PSV resulteert nèt niet in een doelpunt van FC Groningen!

90+4’ Gele kaart voor Bruns.

90+2’ Wat is Padt belangrijk.. De doelman keert weer erg knap een inzet van de doorgebroken Bergwijn.

90+1’ FC Groningen krijgt 6 minuten extra tijd voor de gelijkmaker.

88’ Wissel PSV: Malen gaat weer terug naar de kant en wordt vervangen door Sadilek.

87’ Wissel FC Groningen: Buijs kiest voor een absoluut slotoffensief. Gladon maakt zijn debuut en vervangt Chabot.

85’ Bijna FC Groningen… Een vrije trap van Bruns gaat via het hoofd van Luuk de Jong op de lat!

81’ Trainer Danny Buijs krijgt een gele kaart na te veel commentaar op de wedstrijdleiding.

77’ Een gele kaart voor te Wierik die op het oog opzettelijk een bal in het gezicht geschopt krijgt van Pereiro en daar voor appelleert. Ook Pereiro krijgt geel die met rood van het veld had gemoeten.

75’ Bergwijn krijgt de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en schiet naast.

71’ Wissel FC Groningen: Kaj Sierhuis komt binnen de lijnen voor Amir Absalem.

68’ Absalem gaat op de grond liggen waardoor Buijs de halve selectie een tactische speech kan geven.

66’ Gele kaart voor Chabot na een charge op Bergwijn.

65’ Bergwijn verzuimt één op één met Padt te scoren.

60’ Wissel FC Groningen: Bel Hassani gaat met een ogenschijnlijke voetblessure van het veld en wordt vervangen door debutant Mo El Hankouri.

58’ Terwijl Bel Hassani een blessurebehandeling krijgt zien wij dat El Hankouri zo binnen de lijnen gaat komen.

55’ Gele kaart voor Absalem na het vasthouden van Bergwijn.

50’ Padt gaat in de tweede helft verder met het knap keren van ballen. De doelman haalt nu de angel uit een harde voorzet van Angelino.

46’ We zijn begonnen aan de tweede helft. Weet FC Groningen de wedstrijd om te draaien tegen PSV dat de tweede helft moet spelen zonder Lozano?

HET IS RUST. Na 45 minuten spelen is de stand 2-1 in het voordeel van koploper PSV. Ludovit Reis zorgde voor de aansluitingstreffer.

45+1’ Wissel PSV: Donyell Malen vervangt Hirving Lozano. Drie minuten extra tijd.

45’ De aanvaller wordt onder luid applaus van het thuispubliek naar de kant getild per brancard. De speler scoorde beiden doelpunten van PSV.

45’ Scheidsrechter Higler geeft aan dat er een brancard moet komen voor de Mexicaanse aanvaller.

44’ De hoofden van Handwerker en Lozano raken elkaar hard. Handwerker kan na verzorging weer door, Lozano heeft het een stuk zwaarder.

43’ Wat is Padt belangrijk voor FC Groningen vanavond. Bergwijn ziet zijn harde inzet gekeerd worden door de sluitpost.

42’ De doelman lijkt gewoon verder te kunnen.

40’ Sergio Padt heeft last van zijn schouder. Begois loopt warm.

37’ Padt belangrijk. Sergio Padt voorkomt twee keer met een erg knappe redding een doelpunt van Luuk de Jong!

34’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Een voorzet van Handwerker resulteert in een corner en de afvallende bal wordt op de pantoffel genomen door Ludovit Reis die de bal via Viergever achter Zoet jaagt. 2-1.

30’ Het is echt wachten op de 3-0 in het Philips stadion. FC Groningen maakt geen moment de dienst uit en weet voetballend niet over de middellijn te komen.

23’ Luuk de Jong staat oog in oog met Sergio Padt maar schiet de bal ver naast.

22’ Padt denkt een bal weg te trappen wat niet lukt. De daarop volgende hoekschop wordt niet benut door PSV.

19’ DE TWEEDE VOOR PSV. Pereiro geeft een voorzet die wordt binnen getikt door Hirvind Lozano: zijn tweede. 2-0 is de stand.

15’ DOELPUNT PSV. Pereiro steekt prachtig Denzel Dumfries weg die makkelijk kan afleggen op Lozano. 1-0.

14’ Memisevic levert een goede tackle op de bal in duel met Bergwijn die het strafschopgebied indribbelde.

12’ Het is duidelijk de landskampioen die de boventoon voert in de eerste minuten van de wedstrijd.

8’ Bergwijn schiet vanuit een moeilijke hoek hard op Padt die de bal met zijn voet kan stoppen.

5’ Het eerste wapenfeit is van de Eindhovenaren: Pereiro volleert een voorzet van Angelino over.

1’ We zijn begonnen aan PSV – FC Groningen!

FC Groningen wist vorige week overtuigend met 3-0 te winnen van Heracles en zal proberen voor een stunt te zorgen tegen de landskampioen. FC Groningen speelt waarschijnlijk in een 5-3-2 opstelling. Amir Absalem vervangt de geschorste Deyevasio Zeefuik op de rechtsback-positie.

FC Groningen treedt vanavond in het Phillips stadion aan tegen de koploper. PSV speelde vorig weekend met 2-2 gelijk in Emmen, maar zag door puntverlies van Ajax dat het de koppositie behield. PSV kent in FC Groningen de laatste jaren een angstgegner: de laatste twee wedstrijden in Eindhoven eindigde in 0-0. Spelers om voor uit te kijken bij PSV zijn Hirving Lozano en Steven Bergwijn.

Historie (42 keer): 32x winst PSV, één keer winst voor FC Groningen en 9 keer een gelijkspel.

Opstelling PSV Eindhoven: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Hendrix, Pereiro, Lozano, de Jong, Bergwijn

Opstelling FC Groningen: Padt, Absalem, te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, Reis, Bruns, Warmerdam, Bel Hassani, Mahi

Scheidsrechter: Dennis Higler