Lange file op A28 door kettingbotsing

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Op de A28 van Assen richting Groningen staat dinsdagochtend een lange file. Door een kettingbotsing moet het verkeer omgeleid worden via de vluchtstrook.

Het ongeluk gebeurde in de ochtendspits ter hoogte van Tynaarlo. Door nog onbekende oorzaak botsten acht auto’s op elkaar. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Door de hulpdiensten werden alle rijbanen afgesloten. Het overige verkeer wordt omgeleid via de vluchtstrook, maar daardoor ontstond wel een flinke vertraging. Rond 08.45 uur meldde de Verkeersinformatiedienst dat automobilisten rekening moeten houden met een half uur oponthoud.

Ook in de tegenovergestelde rijrichting gebeurde een ongeluk. In een kijkersfile botsten ter hoogte van Zuidlaren twee auto’s op elkaar. Ook hier raakte niemand gewond maar moest wel de linkerrijstrook afgesloten worden.