Koninklijke onderscheiding voor grondlegger ESNS

Peter Smidt, de grondlegger van Eurosonic Noorderslag, is donderdag benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding krijgt hij voor zijn verdiensten voor de Nederlandse popmuziek, en daarbij in het bijzonder muziekfestival Eurosonic Noorderslag.

De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Peter den Oudsten, die stelde dat Smidt met zijn inzet voor Eurosonic Noorderslag een grote bijdrage heeft geleverd aan de profilering van de stad Groningen.

Smidt nam vorige week wegens gezondheidsproblemen afscheid als creatief directeur van Eurosonic Noorderslag, maar hij blijft wel betrokken bij het festival.

Deel dit artikel:

  1. Prachtige erkenning voor deze icoon van de Noordelijke popmuziek. Hij heeft een hele grote bijdrage geleverd aan het internationale succes van ESNS. Een vlekkeloos georganiseerd met een interessante programmering. Ieder jaar weer een feest voor de liefhebbers en een enorme promotie voor de stad.

    1. LOL, een icoon? Peter was vroeger een punker en zanger van twee nietszeggende punk bands, daarna ging hij bij de maffia van Buma Cultuur werken, de club waar zij zichzelf belangrijker achten dan de artiesten zelf.

      Ik zou zeggen ken uw klassiekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *