Jason Dourisseau gevierde man bij Donar

Een teleurgestelde Jessey Voorn van Den Bosch na de beslissende score van Jason Dourisseau (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Donar heeft na drie nederlagen weer eens een wedstrijd gewonnen. In MartiniPlaza versloegen de Groninger basketballers zaterdagavond New Heroes uit Den Bosch. Jason Dourisseau schoot in het eindsignaal zijn ploeg naar de overwinning: 82-80.

Het was hard tegen hard in deze wedstrijd. Coach Ivica Skelin van Den Bosch liet zijn ploeg keihard verdedigen, en Donar had daar moeite mee. Na het eerste kwart was de stand 22-21, bij rust 42-38. In het derde kwart ging het mis voor Donar. De Bosschenaren liepen uit naar 56-68 en aan het eind van het kwart was het verschil nog 8 punten: 60-68.

In het laatste kwart kwam Donar snel sterk terug. Na drie minuten stond het 70-68. Een aantal razendspannende minuten volgde. Met nog ruim een halve minuut op de klok, bij de stand 79-79, kreeg Donar de aanval. Teddy Gipson miste een schot, waarna de aanval naar Den Bosch ging. Met nog 3,8 seconden op de klok werd er een fout gemaakt op Vernon Taylor, die twee vrije worpen kreeg. Hij raakte de eerste, maar miste de tweede, waarna Donar balbezit kreeg. De bal ging naar Jason Dourisseau, die met nog een seconde op de klok van grote afstand schoot. De bal ging door het netje en de overwinning voor Donar was een feit.

Een opvallende rol was weggelegd voor Thomas Koenis. De center van Donar was hersteld van een polsblessure en speelde weer mee, maar in het derde kwart kreeg hij een onsportieve fout. Die werd na overleg door de scheidsrechters veranderd in een diskwalificerende fout.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 17 punten, Drago Pasalic en Lance Jeter met beiden 14 punten en Grant Sitton met 12 punten. LaRon Dendy had een ‘double-double’ met 10 punten en 11 rebounds.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 28 punten uit 19 wedstrijden.