Hulp gezocht voor beschrijven van 50.000 reportages

nieuws
2701 - Main11

De Groninger Archieven zoekt vrijwilligers die mee willen helpen het immense archief van Persfotobureau D. van der Veen te beschrijven.

Persfotobureau D. van der Veen fotografeerde in de jaren ’60 en ’70 kleine en grote gebeurtenissen in stad en provincie Groningen. Veel beelden van het persfotobureau zijn destijds gepubliceerd in het Nieuwsblad van het Noorden. Daarnaast leverde het persfotobureau ook regelmatig foto’s aan landelijke kranten.

‘Inmiddels hebben wij een groot deel van de negatieven gedigitaliseerd en voorzien van een uiterst korte omschrijving, afkomstig uit de logboeken van het persfotobureau. Als deelnemer kunt u zelf een categorie beelden kiezen die u graag zou willen beschrijven. Misschien heeft u veel kennis van molens, bent u sportliefhebber of heeft u een sterke band met een specifiek dorp of regio. Deze kennis is voor ons erg waardevol’, meldt de Groninger Archieven. Meedoen kan gewoon thuis achter uw computer. ‘U kunt op elk gewenst tijdstip en op uw eigen tempo meewerken aan het project’.

Alle beschreven fotoreportages worden toegevoegd aan de Beeldbank Groningen. In totaal gaat het om circa 50.000 reportages, wat neerkomt op 500.000 individuele beelden.

Op de foto: Fotografen Frank Straatemeier (l) en Dirk van der Veen (r) op het binnenplein van de Martinihal, 1976. Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven