Haren kan terecht bij gebiedsteam

nieuws

Harenaars kunnen sinds kort terecht bij het gebiedsteam Haren. “Zichtbaar en nabij”, volgens gebiedsmanager Marian Boelema.

“Het is een groep medewerkers die sinds 1 januari inwoners verbindt met ambtenaren en bestuurders”, legt Marian uit. “Om daardoor de nieuwe gemeente dichterbij de inwoners van de oude gemeente Haren te brengen. Zodat je niet hoeft te zoeken waar je met een initiatief naar toe kunt”, vult gebiedssecretaris Margot IJlst aan.

De nieuwe gemeente maakt flink werk van het nieuwe gebiedsteam Haren. “Met een grotere formatie vanuit de verschillende organisatieonderdelen van de gemeente Groningen”, aldus Marian. Zo bestaat het gebiedsteam naast beide dames ook uit Ellen van der Hoek en Fransien Saalbrink (beiden Maatschappelijke Ontwikkeling), Jans Oeben (Stadsbeheer), Diane Groeneweg (Stadsontwikkeling) en Hillegonda de Vries (Communicatie). “Zo krijgt het gebiedsteam meer handen en voeten en kunnen we het contact met de verschillende onderdelen van de gemeente intensiveren.”

Bij het aanstellen van een gebiedsmanager en gebiedssecretaris koos de nieuwe gemeente bewust voor een combinatie van mensen met een Groningse en Harense achtergrond. Marian die eerder als bestuursadviseur voor Groningen werkte en Margot die verbonden was aan de gemeente Haren. “Margot kent het gebied, de historie en weet hoe de hazen lopen in Haren, ik weet de weg in het Groningse”, lacht Marian.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *