Groningse Barrel is de beste wijnbar van Nederland

Wijnbar Barrel aan de Haddingestraat is de wijnbar van het jaar 2018. Dat is gisteravond bekend gemaakt op de vakbeurs voor de horeca. De bar mag zich nu een jaar lang de beste wijnbar van Nederland noemen.

De winnaar werd bepaald door meer dan 12.000 publieksstemmen en vijftien onaangekondigde jurybezoeken. Volgens de jury is de wijnbar een goede plek om van wijn te kunnen genieten. ‘Met verschillende wijnboeken en tijdschriften en achterin een extra proeflokaal is dit een zaak die wijnsfeer ademt. Wijnkennis en wijnbehandeling niet alleen van eigenaar maar ook van andere medewerkers is voorbeeldig,’ staat er in het juryrapport.

Eigenaar Martijn Fernhout is heel blij dat ze gewonnen hebben. “We werken er natuurlijk al een aantal jaar aan. Het is wel gaaf dat je er dan in zo’n verkiezing als beste uitkomt.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *