Categorieën: Nieuws

Groninger zaken in Coldcasekalender

De politie heeft voor het derde jaar op rij een coldcasekalender uitgegeven. Twee Groninger zaken komen er in aan de orde.

‘Na de eerste kalender verdubbelde het aantal tips’, vertelt Aart Garssen, landelijk portefeuillehouder cold cases. ‘We hebben het onderwerp hiermee echt op de kaart gezet. Dat doen we voor de nabestaanden. Tegen hen zeggen we: als politie lossen we niet alle zaken op, maar we laten een zaak nooit los. Ook oude zaken verdienen aandacht.’ De kalender wordt verspreid in gevangenissen en bij de reclassering, omdat uit onderzoek en ervaring blijkt dat onder (ex)gedetineerden relatief veel kennis aanwezig is over gepleegde strafbare feiten. Andere belangstellenden kunnen de coldcasekalender online bekijken.

De Groninger zaken betreffen:

Bernard (Ben) Stubbe is sinds de jaarwisseling 2003 / 2004 niet meer gezien. Op 19 januari 2004 doet zijn zoon aangifte van vermissing. De politie gaat op onderzoek uit, maar vindt hem niet. Ben is 55 jaar oud en woont alleen op een woonboot aan de Energieweg in Groningen. Op 10 februari 2004 wordt het lichaam van Ben gevonden. Hij ligt in het water van het Hoendiep vlakbij zijn woonboot. Uit onderzoek blijkt dat op 7 januari zijn videotheekpas nog is gebruikt. Het is niet duidelijk hoe hij om het leven is gekomen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. Na al die jaren weten zijn kinderen nog steeds niet wat er met Ben is gebeurd (week 8).

Onbekende man. Op dinsdag 19 november 2002 wordt in het kanaal het Boterdiep in Groningen een lichaam gevonden. Vlakbij de splitsing met het van Starkenborghkanaal. Het lichaam is verminkt. Op verschillende plaatsen worden lichaamsdelen aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om een man met een donkere huidskleur. Hij is waarschijnlijk ouder dan 30 jaar met kort kroeshaar. De man heeft nog nooit een tandheelkundige ingreep ondergaan en heeft dus een volledig intact gebit. De man droeg een sweater van het merk ‘Besco’. Op de sweater zit een logo met het opschrift: Bewegen door de lucht – Lucht door bewegen. De sweater werd in 1998 door het bedrijf ‘Roche’ ter beschikking gesteld aan deelnemers van de Cystic Fibrosis Sportdagen (week 49).

Menno van Duinen

Recente berichten

Grote oefening hulpdiensten langs Winschoterdiep in Waterhuizen

De politie, Rijkswaterstaat, de Groninger brandweer en de provincie hebben woensdag een grote oefening gehouden…

1 uur geleden

Meikermis moest eerder dicht vanwege grote vechtpartij tussen jongeren met messen: “We hadden er de handen vol aan”

De reden dat de meikermis vorige week vervroegd gesloten werd heeft te maken met een…

2 uur geleden

Mobiele flitspaal trekt opnieuw door provincie en staat later dit jaar aan de Paterswoldseweg

Over een paar maanden is het voor automobilisten oppassen geblazen op de Paterswoldseweg tussen Ter…

2 uur geleden

Boekencollectie Beno Hofman wordt over twee weken verkocht op de Vismarkt

Tijdens de vlooienmarkt op de Vismarkt op zondag 2 juni wordt een groot deel van…

3 uur geleden

Verdachte van steekpartij aan Surinamestraat is 33-jarige Stadjer

De verdachte van de steekpartij van dinsdagavond aan de Surinamestraat in de Indische Buurt is…

3 uur geleden

Zorgen bij RUG vanwege groeiend aantal tenten op Harmonieplein

De demonstratie op het Harmonieplein van Pro-Palestijnse activisten begint de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) steeds meer…

3 uur geleden