GroenLinks wil maatregelen tegen aanvaringen met bruggen

nieuws
Foto: Martin Nuver / 112Groningen

GroenLinks in de provincie Groningen maakt zich zorgen over het grote aantal aanvaringen van schepen met bruggen.

In december was er een aanvaring met de Borgbrug over het Eemskanaal en eerder dit najaar werd de Paddepoelsterbrug kapot gevaren. Deze brug lijkt niet eens meer gerepareerd te worden door Rijkswaterstaat.

GroenLinks wil snel reparatie van de brug en als het lang duurt moet er een tijdelijke oplossing komen, zoals een fietspontje. De fractie wil ook van het Provinciebestuur weten of er al duidelijkheid is over de oorzaken van de vele aanvaringen.

Ook worden mensen opgeroepen om klachten over de langdurige buiten gebruikstelling van de brug in te dienen bij het meldpunt brugterug@gmail.com. Te denken valt aan forenzen uit Winsum en Garnwerd, recreatieve fietsers en wandelaars op het Pieterpad, die een heel eind moeten omlopen,

Deel dit artikel: