Gewonde gans laat zich niet vangen door hulpverleners

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een gewonde gans heeft hulpverleners vrijdagavond in de wijk De Wijert flink wat werk bezorgd. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Rond 20.30 uur vond er op de kruising Van Lenneplaan met de Van Ketwich Verschuurlaan een aanrijding plaats waarbij een automobilist in botsing kwam met een aantal ganzen. De ganzen vluchtten een vijver in maar omstanders besloten om voor de zekerheid de Dierenambulance in te lichten. Medewerkers van deze ambulance kwamen ter plaatse en constateerden dat één van de ganzen gewond was geraakt. Zij ondernamen verschillende pogingen om het gewonde dier te vangen, maar dat lukte niet. Daarop werd besloten om de hulp van de brandweer in te roepen.

Duikers van de brandweer kwamen rond 21.00 uur ter plaatse. Na verschillende pogingen haalden ook zij bakzeil: de gans wilde zich niet laten vangen. De hulpverleners zijn daarop weer teruggekeerd. Wellicht dat de Dierenambulance later dit weekend nog een poging gaat ondernemen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl