Extreme workouts tijdens Battle of the North

Honderdzestig krachtpatsers uit heel Nederland gaan dit weekend de ultieme fitnessstrijd met elkaar aan in Martiniplaza tijdens het CrossFit-evenement Battle of the North.

CrossFit is een uit Amerika overgewaaide sport waarbij alles draait om kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Battle of the North wordt voor de vierde keer gehouden. Organisator Dennis van der Sluijs is nu nog vooral bezig met de voorbereidingen, maar dit weekend gaat hij vooral genieten van de presentaties van de atleten. ”Het is echt extreem als je kijkt naar wat de mannen en vrouwen voor de kiezen krijgen qua workouts. Gewichtheffen, touwklimmen en in de ringen, het is zo ontzettend zwaar’.

In Groningen zijn twee trainingsfaciliteiten om te crossfitten. In een zo’n zogenaamde Box bereiden de deelnemers zich voor op de beproeving die ze dit weekend moeten ondergaan.

Voor Ralph Slik, atleet bij de box CrossFit Noord aan de Osloweg, is CrossFit een sport die heel uitdagend voor hem is. ”Omdat de trainingen zo divers zijn heb ik het gevoel dat ik klaar ben voor alle uitdagingen die het leven op me af kan gooien’.

Allround CrossFit is de andere box in Groningen. In Ulgermaborg traint Femke Postma. De studente toegepaste psychologie doet sinds twee jaar aan de sport: ‘Ik heb vorig jaar gekeken als toeschouwer en toen zag ik iedereen in het wedstrijdveld keihard beuken en in de touwen klimmen. Toen dacht ik dat wil ik ook wel doen. En ik denk dat ik er klaar voor ben”.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *