Energiebesparingswedstrijd voor Groningse basisscholieren

nieuws

Honderden leerlingen van drie basisscholen uit de stad komen vrijdag bij elkaar vanwege een grote energiebesparingswedstrijd. Het gaat om de Bisschop Bekkersschool (foto), Brederoschool en de Windroos.

De kinderen doen mee aan de startbijeenkomst van Energy Challenges, in de Hanzeplaza aan de Protonstraat. Ze nemen het in een internationale competitie op tegen kinderen uit België, Duitsland, Engeland en Denemarken. De leerlingen volgen onder meer een workshop en gaan skypen met deelnemers uit andere landen.

De leerlingen worden uitgedaagd om, als eigenaar van de energierekening, het energieverbruik van de school te verlagen. Volgens de organisatie kan elke school dankzij gedragsverandering zo’n 15 procent minder energie verbruiken zonder extra investeringen.

Deel dit artikel: