Donar uitgeschakeld in Europa

sport
Lance Jeter (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar is uitgeschakeld in de FIBA Europe Cup. De Groninger basketballers verloren woensdagavond op Sardinië met 97-74 van Dinamo Sassari.

De ploeg van coach Erik Braal, zonder de aan zijn pols geblesserde Thomas Koenis, begon slecht en keek na 10 minuten spelen tegen een 24-13 achterstand aan. De Italianen schoten veel beter en schoten ook meer driepunters raak. In het tweede kwart waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, maar het lukte Donar niet om de achterstand te verkleinen. De ruststand was 43-29.

In het begin van het derde kwart lukte opeens alles bij Donar, dat binnen 3 minuten terugkwam tot 45-42. Daar bleef het bij, en Dinamo maakte vervolgens een 15-0 run. Aan het eind van het kwart was het verschil liefst 21 punten: 70-49. Halverwege het laatste kwart stond het maximale verschil van 28 punten op het scorebord (bij 87-59). De Italianen probeerden in de slotfase nog te gaan voor het honderdste punt, maar dat lukte hen niet.

Topscorers bij Donar waren Drago Pasalic met 18 punten, Lance Jeter met 16 punten en Jason Dourisseau met 10 punten.

Om nog een kans te maken om door te gaan in Europa, had Donar met minstens 7 punten moeten winnen, na de eerdere 78-84 thuisnederlaag.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *