Donar stelt teleur tegen Aris en verliest

Donar heeft zondagmiddag de uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Aris verloren. De Groninger basketballers kwamen in het laatste kwart knap terug na een achterstand, maar het was niet genoeg: 65-60.

De thuisploeg speelde een prima eerste kwart. De Friezen schoten driepunters met scherp en reboundden beter, terwijl Donar vaak balverlies leed. Het eerste kwart eindigde dan ook bij 25-12. Het lukte Donar, zonder de aan zijn pols geblesseerde Thomas Koenis, ook in het tweede kwart niet om dichterbij te komen. Bij rust was het verschil zelfs 2 punten groter: 41-26. Halverwege het derde kwart, bij de stand 52-31, was het verschil zelfs 21 punten. Aan het eind van het kwart was het 56-39.

In het laatste kwart kwam Donar sterk terug. Er werd intensiever verdedigd, en Aris kwam nauwelijks meer tot scoren. De punten van Donar kwamen voornamelijk van Teddy Gipson, die met 3 driepunters en in totaal 14 punten in dat kwart Donar langszij bracht, 60-60, met nog anderhalve minuut op de klok. Een halve minuut later was het Griffin Kinney van Aris die de stand op 62-60 bracht. Shane Hammink miste vervolgens een schot en maakte daarna een fout, waarbij Deividas Kumelis één van de twee vrije worpen raak schoot. In de laatste aanval van Donar pakte Aris-speler David Michaels een steal, waarna Jason Dourisseau van Donar een onsportieve fout op hem maakte. Michaels benutte vervolgens beide vrije worpen.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 17 punten en Shane Hammink met 13 punten.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 26 punten uit 18 wedstrijden.