Donar komt tekort tegen Varese

Donar heeft woensdagavond de wedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen Pallacanestro Varese verloren. De Groninger basketballers kwamen in de slotfase tekort tegen de Italianen: 67-73.

De wedstrijd kwam traag op gang, met een tussenstand van 13-13 na 10 minuten spelen. Kort voor rust nam Donar een voorsprong van 31-25, maar toen kreeg Thomas Koenis een tweede onsportieve fout bij het afstoppen van een tegenstander, wat hem een veldverwijdering opleverde. De Italianen kwamen snel daarna op 31-32, maar bij rust was de stand weer gelijk: 35-35.

In het derde kwart leek Donar aan de verliezende hand, toen Varese op 40-52 kwam, maar aan het eind van het kwart was er toch weer perspectief: 52-57. In het laatste kwart keek Donar lange tijd tegen een kleine achterstand aan, en het lukte niet om de wedstrijd alsnog te winnen.

Topscorers bij Donar waren Grant Sitton met 18 punten en Lance Jeter met 15 punten.

Donar staat op de derde plaats in groep K en heeft 4 punten uit 3 wedstrijden.

Thomas Koenis over zijn verwijdering uit de wedstrijd:

 

Interview met Erik Braal na de wedstrijd:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *