Dakloze kan juiste hulp vinden uit 80 organisaties via de Straatwijzer

nieuws

In Groningen zijn ongeveer tachtig organisaties actief om hulp te bieden aan dak- of thuislozen. Met de Straatwijzer kunnen betrokkenen gauw scannen wat de juiste plek is.

Stichting Straatwijs maakte de Straatwijzer. ‘Vind maar eens de juiste organisatie die jou kan helpen. Een groot deel van de organisaties zijn bij Straatwijs aangesloten, zodat de doelgroep in 3 stappen de juiste organisatie kan vinden die past bij zijn of haar hulpvraag’.

‘We zijn nu actief bezig om dak- en thuislozen te informeren over onze website zodat ze direct met de organisatie in contact kunnen komen die bij hun past. Oh en mocht je nog denken dat dakloze mensen niet over internet beschikken? Uit onderzoekt blijkt dat 95% een mobiele telefoon heeft en 90% minimaal 1 maal per week online is, bijvoorbeeld in de bibliotheek’, schrijft Straatwijs.

Mocht er nog een organisatie zijn die niet is aangesloten, dan kan deze zich aanmelden via https://www.straatwijs.com/aanmelden.

‘Samen Straatwijs, met hulporganisaties én inwoners’, stelt de stichting.