Brandweer Stad en Ten Boer assisteren bij zeer grote brand in Winschoten

112
Foto: Melarno Kraan - 112groningen.nl

De brandweer uit de stad en uit Ten Boer assisteren donderdagavond bij een grote brand in het centrum van Winschoten. In de winkelstraat staan meerdere panden in brand.

De hulp uit Ten Boer en uit Stad maakt onderdeel uit van een pelotonsinzet. Bij grote branden heeft de brandweer de mogelijkheid om de assistentie in te roepen van een peloton dat uit vier bluswagens, een pelotonscommandant en uit een haakarmvoertuig met dompelpomphaakarmbak bestaat. De bluswagen van Ten Boer en die van Slochteren, Harkstede en Hoogezand en het groot watertransport dat aan de Sontweg staat, vormt samen het peloton dat in Winschoten assistentie verleent.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl

De brand in Winschoten werd rond 21.40 uur ontdekt op het dak van een pand dat al geruime tijd leeg staat. De vlammen sloegen al snel om zich heen waarna ook andere gebouwen in de naaste omgeving werden aangestraald. Vanwege de situatie is de winkelstraat afgesloten en is er een NL-Alert verzonden.

Update 00.25 uur:
“In verband met de dichte bebouwing en de grote kans op brandoverslag naar de omliggende gebouwen is het peloton uit voorzorg opgeroepen”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “Vooralsnog lijkt het erop dat deze collega’s niet ingezet hoeven te worden.”

Update 00.38 uur:
“Zojuist hebben wij het sein brand meester gegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is en zich niet verder kan uitbreiden.”

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl