Be Quick 1887 laat twee dure punten liggen tegen DEM

Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - DEM

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag in eigen huis twee dure punten laten liggen tegen DEM uit Beverwijk. Het hoofdklasse-duel eindigde in 1-1.

DEM kwam op voorsprong door een curieus eigen doelpunt van Be Quick aanvoerder Youri ter Arkel. “Ik wilde de bal weg rammen, maar ik was in een volle sprint en mijn lichaam hing er wat over heen. Ik raakte de bal compleet verkeerd”. Veel kansen waren er verder niet voor rust, alleen een grote voor Twan Nieboer die na een corner net over schoot.

Na een redelijk gelijkopgaand eerste bedrijf was Be Quick na rust een stuk sterker dan DEM en de Groningers kregen de meeste kansen. “Na rust was er maar één team dat de klok sloeg en dat waren wij”, aldus Be Quick trainer Steven Wuestenenk. Na 80 minuten zette Nagesh Amatsaleh voor en Rico Cordes tikte de verdiende 1-1 binnen. Amatsaleh had in blessuretijd de winnende kunnen maken, maar hij stuitte op DEM doelman Swen Verswijveren.

Be Quick zakte door de remise naar de dertiende plaats in de hoofdklasse A op zondag. DEM steeg naar de derde plek.