Automobilist hindert ambulances: rijbewijs afgepakt

Het rijbewijs van een 39-jarige automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag door agenten afgepakt omdat de man twee ambulances hinderde.

Twee ambulances reden over de A28 van Assen naar Groningen. Zij vervoerden een patiënt en reden met hoge snelheid en zwaailicht en sirene. Tijdens de rit werden zij gehinderd door een personenauto. De bestuurder gaf onnodig meerdere malen groot lichtsignalen en haalde de ambulances in om vervolgens voor hen te gaan rijden en vervolgens met hoge snelheid naar Groningen te rijden.

Ambulancemedewerkers hadden via de communicatieapparatuur aan de meldkamer doorgegeven wat er gebeurd was. Om die reden werd de autobestuurder bij de stad opgewacht door de politie. Zij hebben hem staande gehouden waarna hij zijn rijbewijs kon inleveren.

Deel dit artikel:

  1. Naast rijbewijs ook een EMG en een psychologisch onderzoek. Dit soort personen moeten van de weg, ook dit valt onder geweld jegens hulpverleners. Kijken of Rutte deze persoon ook in elkaar wil slaan.

  2. Ach, er zijn er genoeg die ook gewoon zonder rijbewijs achter het stuur stappen… Die worden dan gepakt en krijgen een rijverbod…. Om vervolgens gewoon weer achter het stuur te kruipen. Wie doet ze wat?

    1. Inderdaad, wat een fopstraf. Was een keer eentje die meer dan dertig keer voor rijden zonder rijbewijs gepakt is.

      In de cel met zulke gasten. Hinderen van met spoed rijdende ambulance mag wat mij betreft als poging tot doodslag worden gezien. Je zult er als patiënt maar met een gescheurde aneurisma in liggen. Elke seconde telt.

      Maar de Nederlandse rechtspraak. Domein van middelmatige faalhazen met verslavingsproblematiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *