124 ‘betaalbare’ huurappartementen bij kruising Antillenstraat en Korreweg

nieuws
FotoL: KAW Architecten en Lefier

Lefier heeft een eerste impressie gedeeld van het appartementencomplex dat gebouwd gaat worden op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg. De bouw van de 124 ‘betaalbare’ huurappartementen gaat waarschijnlijk in 2020 van start.

Op de plek waar nu een leegstaande basisschool staat verrijst straks een appartementengebouw van vier lagen die aan de kant van het Van Starkenborghkanaal doorloopt in een woontoren van 13 lagen hoog. Volgens Lefier wordt het complex aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier: “Met de gemeente hebben we afspraken gemaakt om fors te blijven investeren in betaalbare huurwoningen. Met de bouw van deze 124 appartementen maken we weer een mooie stap.”

Het voorontwerp is kortgeleden goedgekeurd door de welstandscommissie. Lefier en architectenbureau KAW gaan het ontwerp nu verder uitwerken.

Deel dit artikel: