Categorieën: Nieuws

‘We hopen dat de professionele hulpverlening dan weer op gang is gekomen’

Deze woensdag is besloten dat de dakloze jongen (20) uit de stationshal tot en met 1 januari in het hotel kan verblijven.

‘Daarna hopen we dat de professionele hulpverlening weer op gang is gekomen en hij elders hulp en onderdak vindt’, zegt Stichting Straatwijs.

‘Mocht je ons willen helpen om dit mede mogelijk te maken, dan kan dat via onze website https://www.straatwijs.com/’

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Goed dat deze jongen is opgevangen, maar triest dat er geen plek is en wij de halve wereld ``opvangen``. Nederland moet zich de ogen uit het hoofd schamen, zo sociaal naar de wereld, en de eigen mensen kunnen stikken. Oke, als je wilt zwerven, prima maar dan ook geen hulp. Ik kan het mij niet voorstellen dat iemand in de kou wil leven, maar wat er nu gebeurt is de omgekeerde wereld. Dit heeft niets met discriminatie te maken, maar je kunt pas iemand van buiten af helpen als je het zelf goed op orde hebt. En dat heeft Nederland niet, de BTW gaat op alles om hoog, dus meer uitzettingen, dus meer behoefte aan hulp naar mensen toe. Na 1 januari vallen er nog meer mensen buiten de boot, dat is een trieste constatering maar wel de ware, helaas.

  • Anne, door een BTW verhoging kom je niet op straat hoor. Wel door teveel uitgeven, je juiste loon niet doorgeven voor de toeslagen, verslavingen of psychische problemen. Dat deze jongen nu net gefotografeerd wordt is toeval. Er zijn meer jongeren dakloos die ons niet opvallen ook omdat ze goed verzorgd worden. Er is NL hulp maar je moet het wel aanpakken. Misschien was deze jongen daar niet aan toe en nu wel. Mensen met schulden moeten echt hun uitgaven aanpassen. De voedselbank gemeente helpt en je kunt meer gaan werken. Werk is er wel. Is ook beter voor jezelf. BTW lastig maar geen reden en al helemaal niet om zgn alleen Nederlanders te helpen....

  • Het gaat er om dat wij niet de boel zelf op orde hebben. Alles gaat naar het buitenland, foute boel. Je kan pas een ander helpen als je zelf de boel op orde hebt. Ben niet tegen opvang, doe dat in de regio en haal niet alles hier heen. Pak foute regeringen aan en help het land weer op te bouwen. Is veel beter dan alles maar hier heen te halen. Probleem is dat Nederland de wereld te kunnen helpen, maar wij hebben het hier niet op orde. Nogmaals, als je zelf niet wil vind ik het prima en stik je er maar in. Daarbij zijn er ook rijke landen die niks doen, aanpakken, subsidies intrekken desnoods terug vorderen. Nederland is weer het domste jongetje van de klas, helaas.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

10 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

11 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

11 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

13 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

14 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

15 uur geleden