Categorieën: Nieuws

Vertraging Ring Zuid kan aannemer 40 miljoen euro kosten

De vertraging van de aanleg van de zuidelijke ringweg kan aannemer Combinatie Herepoort bijna 40 miljoen euro kosten.

Volgens het contract zou de aanpak ring zuid klaar zijn op 31 december 2021. Op dit moment liggen de werkzaamheden zo goed als stil, maar in januari gaan ze weer van start. Er werd een vertraging voorzien van drie jaar. Na inschakeling van deskundigen gaat het project nu weer van start, met een onbekende levertijd. Volgens het contract wordt bij te laat opleveren een boete van maximaal 10% van de bouwsom van 388 miljoen euro opgelegd, dat is 38,8 miljoen. Bestaande uit een boete van 15.000 euro per dag voor het subwegen van het hoofdwegennet en 2500 euro voor oplevering na 31 december 2021.

Verantwoordelijk gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk heeft tot nu toe geen antwoord gegeven op de vraag of de provincie de schadevergoeding opeist. Ook is niet bekend of de aannemer de opdrachtgever verwijt verkeerde gegevens te hebben aangeleverd, waardoor de vertraging zou zijn ontstaan.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • HET FIASCOHE houdt de gemoederen nog wel een tijdje bezig.
    Na HET MONSTRUM weer een geldopslurpend project waar de inwoners van Groningen nog heel lang """"plezier""""" van zullen hebben.

  • Hoeveel miljoenen euro heeft de aannemer in een clausule opgenomen voor het opvangen en declareren van tegenvallers over de extra jaren? Foutje, bedankt!...?

    • Wat verwacht je dan? , dat mensen positief gaan reageren op een verlies van 40 miljoen ongeacht wie dat gaat ophoesten.
      Jij weet op de valreep nog de meest hilarische opmerking te maken bij de OOG reacties voor 2018, gefeliciteerd!

  • Zal echt wel voor een groot gedeelte gecompenseerd worden met toeslagen die de aannemer berekent en dan zullen er nog wel vele rechtzaken volgen. Wanneer de aannnemer gewoon failliet gaat en herstart.

  • Eindelijk maar toch heb ik de basis overeenkomst voor dit project ring zuid d.d. 22 januari 2016 in handen gekregen en bevat 1528 kantjes A 4 en elk onderdeel staat exact omschreven. Het heeft maanden /jaren geduurd, voordat dit door een WOB verzoek bij RWS eindelijk afgelopen week ter beschikking is gekomen.Ik sta verbaasd dat onder de eisen van RWS er niets staat over het weghalen van de op- en afritten van de zuidring ! Wie heeft dit op zn geweten ?
    Wie stuurt het verkeer via andere afritten door Helpman .Alles hetgeen hierin staat heb ik bij enkele Statenleden en gemeenteraadsleden na gevraagd en niemand weet hetgeen er gaat gebeuren.
    Woensdag 9 januari open dag Provinciehuis om 16.00 uur zal ik het stuk Hoornse diep tot bruggen Winschoterdiep uitvergroot laten zien. Daar zie je de bestaande wegen (ondergrond) in dunne lijnen en het nieuwe voorstel van Herepoort in vette lijnen op.Het ontwerp is niet van de Provincie /niet van de gemeente / niet van RWS maar is van Herepoort. Groningers hier hebben jullie alle problemen aan te danken.

Recente berichten

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

39 minuten geleden

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

9 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

10 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

11 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

14 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

15 uur geleden