Monument voor verdwenen stationsgebouw

nieuws
foto: Bob de Vries

Er komt een herinneringsmonument aan het oude Noorderstation. Een ontwerper is bezig het plan uit te voeren.

In de loop van 2019 zal de herinneringszuil geplaatst worden op het plein voor het huidige station.

‘Hoera!’, zegt Gerard van de Poll, voorzitter van de Noorderplantsoenbuurt.

Deel dit artikel:

  1. ‘Ze’ moesten het oude gebouw wel slopen omdat er anders geen ruimte was voor de aanleg van de nieuwe, verhoogde, lijn. Anders zaten we nu nog steeds te wachten voor de treinen die op maaiveldniveau de stad aan het doorkruisen waren. Door de nieuwe onderdoorgangen kon iedereen (ook met fiets en rolstoel) zonder hinder de andere zijde bereiken. Verplaatsen van het station was oook geen optie omdat daarvoor simpelweg geen ruimte was. Daarnaast had het de gemeenschap ontzttend veel geld gekost om het uitgeleefde gebouw, van matige kwaliteit, te blijven onderhouden om nostalgische redenen. De oude regenten hebben in deze de enige redelijke beslissing genomen in ieders belang. Bovendien kan de tram (geldverslindend overbodig milieuvervuilend project van de gutmenschen) er anders niet langs.

  2. Zonde van het geld om een zuil te plaatsen om een stationsgebouw te herinneren.
    Het lijkt me beter om het geld te investeren om de omgeving beter te onderhouden en verlichten zodat ongure types daar niet meer rondhangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *