Lycurgus uitgeschakeld in Europa

Het Europese avontuur in de CEV Cup is voorbij voor Abiant Lycurgus. De Groninger volleyballers moesten dinsdagavond, na de eerdere 3-1 uitnederlaag in Zwitserland tegen Lindaren Volley Amriswil, thuis met 3-0 of 3-1 winnen om een ‘golden set’ af te dwingen, maar verloren de eerste twee sets. Daardoor was de uitschakeling al snel een feit. De wedstrijd eindigde in 1-3.

De thuisploeg was in de eerste set lange tijd goed opgewassen tegen de Zwitsers, totdat de gasten vanaf 15-16 uitliepen tot 15-20 en 18-24. Het derde setpunt werd gepakt: 20-25.

Lycurgus begon slecht aan de tweede set en Volley Amriswil liep al snel uit naar 5-13. De Groningers kwamen nog tot op 4 punten (bij 12-16), maar hadden vervolgens geen schijn van kans: 15-25. Daardoor eindigde de Europese droom na drie kwartier spelen. Volley Amriswil liet de derde set lopen (25-13), maar herpakte zich in de vierde set, die eindigde in 21-25.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *