Categorieën: Nieuws

UPDATE: ‘Kerstavond 2018 om nooit te vergeten’

Zojuist plaatste Joram Krol een tweede, vandaag gemaakte, opname van ‘de jongen in de Stationshal’ die eerder op 17 december gefotografeerd werd. Er lijkt in de tussenliggende dagen weinig veranderd.

‘Hij is 20 jaar en 21 weken geleden uit de instelling waar hij verbleef getrapt. Sindsdien krijgt hij hulp van het Wij-team. Gisteren voor het laatst gegeten en waarschijnlijk eergisteren voor het laatst geslapen. Voer voor de wolven op straat.’ Zo luidt een deel van het bijschrift dat Joram Krol plaatste bij zijn iconische foto van 17 december jongstleden (zie hieronder).

‘Kerstavond 2018 is er alvast een om de boeken in te gaan. Om nooit te vergeten’, schrijft Joran bij de foto van deze maandag.

 

UPDATE: Straatwijs, een organisatie die dakloze mensen helpt, laat het volgende weten: ‘Mede dankzij NHHotels kan de jongen uit de stationshal van Groningen met Kerst lekker binnen slapen. Daarnaast krijgt hij een diner en ontbijt aangeboden.’

 

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Niet om het een of ander ..maar eruit getrapt ..is toch een reden om je af te vragen ..wat die jongen uitspookt ..toch ?

    • Autistisch? Psychotisch? Paranoïde wanen?

      Kan echt van alles zijn waarom iemand in zo'n ellendige situatie terechtkomt.

  • en heeft de geachte heer Krol de politie op de hoogte gebracht van de situatie? Of kickt hij erop sadistische teksten bij foto's te plaatsen?

  • Foto's maken en - waarschijnlijk zonder toestemming - publiceren met persoonlijke info dat de jongen van een instelling "eruit getrapt" zou zijn en dat hij nu hulp krijgt.

    Als je daadwerkelijk wilt dat de jongen als mens wordt gezien, en de hulp krijgt die hij nodig heeft, dan doe je dit niet meneer Krol.

  • Hij moet zich gewoon melden bij de Bed bad en brood boot begrijp ik ..
    Uiteindelijk betalen we gewoon voor zijn hapje ..
    Ach ik ben een oude man en was "vroeger"..blont..
    Dus ........

  • Hey van Buren je hebt duidelijk geen idee wat Joram Krol voor iemand is... En een dakloze zet je zomaar out of the blue op de foto... Welnee... Als er één iemand in de stad Groningen respectvol met daklozen omgaat, dan is dat Joram Krol! Hij bekommert zich om hen, geeft ze een gezicht, bouwt een vertrouwensband met hen op. Dat betekent: investeren in mensen. Daar waar een ander wegkijkt of oordeelt. Niemand verdient het om in de winter in een stationshal te moeten slapen.

    • een geweldige reactie Saskia trouwens niemand verdient het buiten te slapen zowel niet in de zomer als in de winter

  • Jongen was 20 jaar hoort niet te zwerven en het is ook niet nodig. Hij heeft goede begeleiding nodig, maar dan moet hij wel meewerken.

    • Makkelijk gezegd.

      Je hebt psychotische mensen die zwerven en die maar niet gedwongen opgenomen worden omdat ze - volgens deskundigen - geen gevaar voor zichzelf of anderen vormen. Voor gewone opvang voor daklozen zijn ze geestelijk te zeer in de war.

      Gedwongen opnames in gesloten instellingen moeten makkelijker gemaakt worden. Je wilt niet weten hoeveel ellende het (in de jaren zeventig tot het absurde doorgevoerde) autonomie-denken al heeft veroorzaakt. Bijvoorbeeld bij de wanhoop voorbij zijnde omgeving (ouders!) van psychiatrische daklozen.

      #Tijd voor gekozen burgemeesters. Prutsers uit partijkartel hebben we niets aan. Denk dat iemand als Henk Westbroek allang had ingegrepen in deze zaak.

    • Het meewerken ( zich aan de regels houden) is vaak het manco in het denken van de "thuis"..lozen.
      Dus men gaat uit "het".. huis.
      Met als gevolg dat ze hier op straat belanden ..omdat "men" zich niet aan "de regels".. kan houden ( ziek is) ..volgens de geldende normen.
      Je bent dan "vrij"..om te gaan staan liggen waar jij wil ( binnen de geldende regels) ...
      Dus men stopt je gewoon in een Hotel .."uiteindelijk"..
      Wie is hier nou de winnaar ..? Wie is hier de verliezer?
      Er is tijd gewonnen..in die zin zijn er enkele winnaars ..
      Tijd is geld ..
      Wie betaald het ?
      Wie gun je het ?
      Kan U zeggen dat ik met een gerust hart vandaag ..met al m'n kinderen en vrienden een leuke 2e kerstdag zal hebben.
      Ook met de wetenschap ..dat het stationsgebouw in Groningen Nu een Punt is geworden waar de "dakloze"..al dan niet gedwongen zich in de picture speelt.

  • VSH heeft gelijk.mensen met wanen ed moeten opgenomen worden. Van straat gehaald. Is ook met mijn exman gebeurd. De 1e keer veel te laat. De 2e keer voor hij weer op straat zou belanden. Heel goed. Zelfs mensen bij de daklozenopvang vonden het niet heel nodig. Maar nu huurhuis werk en wekelijks contact met ons. Lentis doet dit goed. Gedwongen opnemen is geen pretje maar je familie op straat is een ramp. En of het dan kerst is of niet maakt niet uit. Beter nog begeleid wonen maar dat is uit. Familie meldt je overal en zorg dat je dakloze partner vader in the picture blijft. Helaas kunnen mensen die in de war zijn niet zelf de draad oppakken. Ze worden niet vanzelf bezig. Dat moet met medicijnen en die krijg je niet op straat.

  • ik zie dat hier altijd het zelfde clubje mensen loopt te oordelen !
    politie heb je geen ene moer aan instantie's ook niet en in dit land hoef je er maar weinig voor te doen om in de shit te komen als je van geen toeten of blazen weet oordeel dan niet ! want dit land is een en al bagger dit land is meer bezig met buiten land dan met eigen volk miljoenen verdwijnen giro dit en dat en geld voor hulp is er niet ! kijk de oudere zorg hoe die erbij zitten gewoon bij de beesten af ....

Recente berichten

NAM wil deel schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

19 minuten geleden

Stadjers gaan in gesprek met experts over voorwerpen Tweede Wereldoorlog

Persoonsbewijzen, speldjes of oude apparaten. Op vrijdag 3 mei konden Stadjers in gesprek met experts…

1 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

2 uur geleden

Slachtoffers april-meistaking herdacht in Appèlbergen

Bij het 3 mei-monument in Appèlbergen zijn vrijdagmiddag de slachtoffers van de april-meistaking herdacht. (meer…)

2 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

2 uur geleden

En toen was het oorlog, “Je wist niet wat je er mee aan moest”

Abel van Santen was 17 toen de oorlog uitbrak. Het begin van een verwarrende tijd,…

2 uur geleden