Categorieën: Nieuws

Kandidatenlijst PvhN vastgesteld

De Partij voor het Noorden heeft dinsdagavond de kandidatenlijst vastgesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Stadjer Leendert van der Laan staat op de tweede plaats.

Van der Laan was in 2002 medeoprichter van de partij. Dries Zwart uit Appingedam is lijsttrekker. Nummer 3 op de lijst is Bard Boon uit Scheemda. Bard is wethouder in Oldambt.

Oud-schaatser Jan Uitham is voor de vijfde keer lijstduwer. Uitham is bijna 94 jaar.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Voor een Stadjer heeft vd Laan toch wel erg friese tongval... Ik denk niet dat ie onder de VSH definitie van 'Stadjer' valt?

    • :)

      Niet mijn definitie hoor. Denk dat het overgrote deel het er mee eens is, dat de (deel-)identiteit stadjer meer is dan een administratief gegeven. Als ik vandaag naar Den Haag verhuis, ben ik morgen nog geen Hagenees.

  • Leendert van de Laan stadjer?

    Is een malle hypernationalistische fries met een slecht verborgen agenda voor een mythisch groot Friesland. Wordt ook genoemd in een stukje van ene Kerst Huisman op "It niis". Een stuk van een enge fries die vanwege knellende grenzen van Friesland onder andere Groningen wil uitgummen. Misschien wordt het tijd dat Uitham dit eens gaat lezen. Denk dat ie dan snel klaar is met Van der Laan.

    Alleen hierom al stemt een Groninger op Groninger Belang. Ga het niet over bijvoorbeeld de afbeelding van mooie maar zwakke (en daarmee on-Groningse) IJsvogel als logo van de PvhN hebben.

    Ondanks de eerbiedwaardige Jan Uitham, graag nul zetels voor deze club.

    • Dat stuk van die Kerst Huisman leest als een verheven links verhaal. En als Fries zet ie zich af tegen de Hollanders. In Fries nationalistische ogen alle Nederlanders die niet Fries zijn; en degenen door wie een nationalistische Fries stiekem ook vanwege zijn afkomst weer graag geknuffeld wordt.

      Lees je wat beter dan lees je dat Friezen eigenlijk wel zuitverkoren volk zijn, en Groningers (sinds een een eeuw of vijf volledig Saksisch Nederlands) maar Friezen moeten worden. Echt waar. En vriendje van Leendert.

      Als persoon die zijn afkomst als pure toevalligheid ziet, moet iklachen om mensen die zich op hun afkomst beroepen. Probleem met nationalistische Friesjes is dat ze, werkelijk waar, de grens met Groningen knellend vinden, en de (identiteit/cultuur van de) mensen waar ik mijn hele leven al met plezier tussen woon (Groningers) uitgegumd zie. Gooi maar eens paar borrels in Willem Smink. De superfanatieke Fryslan Boppe drek die er dan uitkomt. Bizar!

      • Dan moet je Smink maar eens vragen of hij als Fries graag Stadjer genoemd wordt ;) Nouja ik vind het dus interessant wat een Stadjer nou werkelijk is en jij hebt er wel al vaker commentaar op dat onderwerp gehad. Een Fries die al een hele tijd in de stad woont en zich daar toch ook behoorlijk voor het groninger belang inzet mag zich toch ook best Stadjer noemen?

      • Smink met drank op, verliest zijn maskertje, en is dan humorloze fanaticus. Een typische Fries! Nee dat is onzin, zijn er genoeg intelligente Friezen die wel kunnen relativeren, en die hun leven iets te waardevol vinden om maar de hele tijd met hun Fries zijn bezig te zijn.

        Over Sradjers: in dit deel van de wereld (Germaans Europa) is het al millennia lang de gewoonte iemands identiteit te laten bepalen, door de taal die iemand spreekt. Als jij of ik naar Den Haag emigreert, en we spreken de "ei" niet uit als een "ui" en viceversa, dan gaat niemand je Hagenees noemen.
        Door tot in het ziekelijke doorgevoerde inclusiviteitsbeleid van neo-marxisten in politiek is "Stadjer" hier schijnbaar gereduceerd tot administratief gegeven (inschrijven in Groninger GBA). Vind ik niet kloppen ten opzichte van de Stadjer. Je verklaard bijna een (belangrijk deel) van hun zijn identiteit als waardeloos. Ben zelf overigens geen stadjer.

        En Leendert van der Laan zet zich absoluut niet voor Groningen in. Achter die dossierkennis mbt aardgas zit gewoon een FNP achtige Fries die het mythische oude Friesland wil "herenigen"'. Keer met de vent gepraat; waant zich een Machiavelli/Riperda achtige figuur.

        Het stuk van Leenderts vriend Kerst heet "Roomser dan de Paus". Gepubliceerd op site "De Moanne". Ik dacht abusievelijk aan It Nijs. Een beetje goede lezer prikt zo door link inclusieve sugarcoating heen.

        Bekijk een foto van Leenderts vriend en je ziet een verwarde nationalist die die Huisman is.

        P.S.

        Nog even over identiteit bepaald door taal in West-Europal. Dit maakt nog eens lachwekkend is dat blanke - door duistere krachten - als de archetype van de racist worden weggezet.

      • Weer prachtig eloquent opgeschreven VSH. Jouw kennis van de oudjes in de PVDA en de vertegenwoordigers van de lokale partijen is indrukwekkend, maar hoe zit dit dan :
        Leendert van de Laan stond op de lijst voor Stad en Ommeland? Die zijn goed bevriend met Groninger Belang toch? Amrut Sijbolts zit in het bestuur van Groninger Belang?

    • Op een flyer van Stad en Ommeland stond inderdaad Groninger Belang logo (Groninger vlag) Snap niet dat Sijbolts cum suis Leendert niet duidelijk maken dat ze geen versnippering op provinciaal niveau willen, en lidmaatschap van Stad en Ommeland niet samengaat met dat van splinterpartij PvhN.

      Had in de jaren negentig een goede vriendin in het A Kwartier wonen. En dronken regelmatig wat in nabijgelegen kroegen. Daar is mijn aversie tegen lokale PvdA wel serieus begonnen. Hoewel ik Gietema, met zijn plannen voor sloop Zuiderpark/Oosterpoort ook een vreselijk figuur vond. En dankzij Smink mijn afkeer van Friese grootheidswaan. Een nationalistische Fries vindt zichzelf echt deel uitmaken van een uitverkoren Vikingvolk. Eigenlijk is het vooral lachwekkend.
      Moet wel zeggen dat ik Smink een beetje heb gesard. Wist wel wie hij was, maar toen hij duidelijk maakte dat hij wethouder was, zei ik:"ben niet zo goed op de hoogte, maar dan moet jij, euh, Gietema zijn?"

      Heb ook een relatie met een Friese boerendochter gehad. Studeerde in Groningen. Vond het leuk dat haar ooms en tantes op verjaardagen Fries spraken. Vroegen mij heel aardig of ik dat vervelend zou vinden. Was niet het geval, omdat ik het prima versta. Eén keer een discussie gehad. Haar moeder en anderen stelden dat in Oost-Friesland Fries wordt gesproken. Nu liggen daar een deel van mijn roots, en na het Hoogduits is het zo Nedersaksisch als het maar kan. Maar was in mijn pre Smink periode. Had toen nog geen allergie voor zeker Fries gedrag.

      On topic. PvhN moet zich gewoon bij Groninger Belang aansluiten. Hoewel ik geen groot fan van Schmaal ben. Naar mijn gevoel iets teveel een macho.

      • Die lokale partijen lijken iig niet erg stabiel zo en het is niet erg duidelijk voor de kiezer lijkt me. Schmaal heeft z'n sporen wel verdiend in Veendam dacht ik zo, maar ik denk dat je vooral de Veendammer wind ruikt... Die kun je beter negeren.

      • Haha, die wind ga ik inderdaad maar negeren. Zal niet al te fris ruiken. Of Veendam goed bestuurd werd, weet ik niet. Culthuurhistorie wordt er vrij eenvoudig vernietigd. Ik denk hierbij aan oude fabrieken en het cultstadion De Langeleegte.

        Klotene aan PS-verkiezingen is dat het oneigenlijk gebruikt wordt om vermaledijde Eerste Kamer samen te stellen. Een orgaan dat er volgens Thorbecke niet had moeten komen.

        Saluut!

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

2 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

2 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

2 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

4 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

5 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

6 uur geleden