Categorieën: Nieuws

ING: Geen economische groei en hoogste werkloosheid in Groningen

In Groningen is er volgend jaar als enige provincie in Nederland geen economische groei. Dat melden economen van de ING bank.

Landelijk komt er een groei van 2 procent, maar in de provincie Groningen is een afname van 0,3 procent. Dit jaar was er wel een kleine groei in Groningen: 0,1 procent. Maar dat blijft ver achter bij het landelijke gemiddelde van 2,6 procent.

De gaswinning is belangrijk voor de economie in Groningen. Door de daling er van was er jaren lang geen groei in Groningen. Als de gaswinning niet mee gerekend wordt zou de groei van de economie in Groningen volgend jaar 1,5 procent zijn.

Uit de cijfers van ING blijkt verder dat de werkloosheid in Groningen het hoogst blijft van Nederland. Dit jaar is dat 5,1 procent en volgend jaar wordt 4,7 procent verwacht. Landelijk is dat respectievelijk 3,8 en 3,6 procent.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Groningen bracht de economie in ons land in z'n geheel omhoog en dat doet het als sinds de gaswinning, maar wat kregen de Groningers behalve ellende voor terug?
    Tijd om het gas geld hier te houden en de ellende naar het westen te sturen, dat hebben de inwoners van onze provincie wel verdiend.
    Om een voorbeeld te noemen wat heeft Tjeerd Dekken voor onze provincie gedaan behalve de continuering van de ellende, en die liberaal in een socialistische verpakking gaat nu namens de PVD ( die A verdienen ze niet )in de provinciale staten zitten. En dan vragen de politici zich af waarom de afstand tot de burgers zo groot is geworden. Koekoek

  • Ook idioot dat altijd de gaswinning in de cijfers is meegenomen.

    Is hetzelfde als de Randstad een voorbehoud maakt zoals 'zonder de Groningse gasbaten van 88% hadden wij een krimp' En geen commissie Kok (PvdA) om de Randstad te versterken!

    En dan de roep van de PvdA om basisbanen! FUCK! De Groningers hebben recht op volwaardige banen met een volwaardig inkomen. Waarom moet Groningen inleveren op zijn welzijn, terwijl een geboren Randstedeling kan hoppen en shoppen naar een baan! En ondertussen door de PvdA ook nog eens de sociale woningbouw afbouwen. Bonjour de mensen uit onze organisaties, wat geen enig roots heeft in Groningen. Zodat deze functies kan worden ingevuld door zijn oervolk.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

6 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

6 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

7 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

9 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

10 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

11 uur geleden