Herepoort sloopt deel van ‘doos’ onder zuidelijk ringweg

nieuws
Foto: Aanpak Ring Zuid

Woensdag begint de sloop van een deel van een doosconstructie onder de zuidelijke ringweg, ter hoogte van de Verlengde Meeuwerderweg. Zoals eerder gemeld, brengen de werkzaamheden geluidsoverlast met zich mee voor de omwonenden.

De sloopwerkzaamheden zijn overdag, tussen 7 en 19 uur. Het afvoeren van het puin in de nacht kan geluidsoverlast geven. Om het geluid te dempen, wordt eerst een laagje zand in de stortbak gelegd. Het puin moet in de avonduren worden afgevoerd, omdat het werkvak overdag niet bereikbaar is voor werkverkeer. In welke nachten het puin moet worden afgevoerd, is nog niet bekend.

De sloopwerkzaamheden duren tot en met 21 december.

Deel dit artikel:

 1. Reagerend op de sloop van de zuidelijke Rngweg of beton of bomen etc is het het risico van Herepoort.
  Hier zijn geen opdrachten van de ringweg directie
  Mocht het werk klappen dan is Herepoort verantwoordelijk het weer terug aan te brengen.

  Dit was de uitspraak in het overleg gistermiddag met gedeputeerde Graeper.
  Tevens kan RWS niet alleen de stekker eruit trekken.
  Dit kan alleen de 3 opdrachtgevers gemeente+ Provincie + RWS gezamenlijk doen.

  Tevens wordt wordt er N I E T gekeken naar een nieuwe ruime westelijke ringweg .Niet eerder dan de zuidring van tafel is.
  Er wordt wel gekeken naar een verbindingsweg .Knoop N 355 met nieuwe ringweg Aduard met de brug over Hoendiep naar Westpoort.Dus niet naar A 7 dan moet men over Westpoort heen rijden.
  Er zijn nog geen voorstellen door Herepoort in gediend over de bouwwijze zodat er ook nog geen tijdsschema op tafel ligt.

 2. Zolang de zuidring niet van tafel is gaat de Provincie niet kijken naar een nieuwe ruime westring.
  Zowel Herepoort als opdrachtgevers moeten stoppen met claims /advocaten.

  Pas dan valt er over ruime westring te praten.

 3. Er is gewoon een pat stelling en men komt er niet uit ! Ik zal de vergrote tekening van het stuk Paterswoldseweg tot bruggen over Winschoterdiep aan de bevolking laten zien waarop de huidige situatie met tekening Herepoort staat en dan zal de bevolking begrijpen dat het huidige ontwerp niet mogelijk is ! Je moet eerst de huidige 83.000 motorvoertuigen om de stad zien te krijgen.Daarvoor heb je de nieuwe ruime westelijke ringweg aanleggen,na gereed kun je pas het stuk oude ring aanpakken. De A 7 zal onder het Hoornse diep en onder Winschoterdiep door en Europaweg aanpassen. Politiek toon toekomst visie !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *