Half miljoen euro voor promotie toerisme in Groningen

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Marketing Groningen krijgt in 2019 ruim 482.000 euro subsidie voor de promotie en marketing van Groningen als toeristische trekpleister. De provincie wil met deze subsidie de werkgelegenheid in de toeristische sector graag verder stimuleren.

Volgens de provincie moet er  Groningen in 2019 gepromoot worden als dé bestemming voor de toekomst. Landelijk wordt een groei verwacht van 50 % in 2030 qua internationale toeristen die naar Nederland komen. Groningen wil mee profiteren van deze groei.

Groningen werd vorige week al door CNN genoemd als een van de zeventien beste plekken om te bezoeken in Europa. Elsevier schreef naar aanleiding van deze verkiezing juist een kritisch stuk over de gevolgen van massatoerisme in Nederlandse steden.

Deel dit artikel: