Geen winnaar bij derby Stadspark – GRC Groningen

sport
Foto Andor Heij: SC Stadspark- GRC Groningen

De Groninger stadsderby tussen SC Stadspark en GRC Groningen in de eerste klasse F op zondag leverde vanmiddag geen winnaar op. Het werd 1-1. GRC is negende en Stadspark twaalfde.

Michel Boonstra schoot namens Stadspark een bal op de paal. GRC was voor rust sterker en kreeg na een overtreding van Boonstra een strafschop die door Erwin Alt werd benut. Alt schot daarna op de paal en Mohamed Bellghroub miste voor open doel de rebound.

Na de thee kwam Stadspark op 1-1 door Merijn Alting na een mooie actie van Cedwin Tel. Stadspark was in die fase beter met nog twee goede mogelijkheden. Het laatste kwartier kwam GRC weer opzetten. In de laatste minuut kreeg Yannick van Duijn nog een grote kans voor GRC, maar zijn lob miste net het Stadspark doel.

“Ik ben niet tevreden”, aldus de na dit seizoen vertrekkende trainer Rini Jurna van GRC. “We hadden de score moeten uitbouwen naar 2 of 3-0, maar we hebben te veel fouten gemaakt en die gelijkmaker valt veel te vroeg in de tweede helft. Vorige week lukte het wel om te pressen en langer balbezit te houden, vanmiddag ging dat niet”.

Zijn collega Germain Beck van Stadspark, die ook weg gaat en dinsdag zijn nieuwe club bekend maakt, was meer in zijn nopjes: “Het was niet best vanmiddag, maar ik ben tevreden met het punt. Elk punt wat je sprokkelt is nuttig om bij de onderste plaatsen weg te blijven. We kunnen best leuk voetballen, maar we krijgen veel te veel doelpunten tegen.”