Categorieën: Nieuws

Gasloos douchen in Duindoornflat

Lefier is de Duindoornflat aan het vernieuwen tot een aardbevingsbestendig en gasloos gebouw. Momenteel worden er kant en klare badkamers in de units geplaatst.

De Duindoornflat is één van de drie studentenflats van Lefier in Selwerd. De vroegere onzelfstandige studenteneenheden van 12 m² worden verbeterd tot 314 semi-zelfstandige studentenkamers van 18 m². In de eerste helft van 2019 moet de pilot ‘eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat van Groningen’ worden opgeleverd.

Meer info hier.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Wordt koud douchen!

    De burger wordt even €750.000.000.000 afgetroggeld. Zodat er een verwaasloosbaar kleine "winst" op de mondiale klimaatverandering gerealiseerd wordt. Als er al 0,0007 graad opwarming voorkomen wordt. IJstijden en interglaciale periodes zijn louter het gevolg van zonne-activiteit.

    Maar u als student stemt partijkartel, uw krijgt partijkartel. Brainwashing op middelbare school geen excuus. Van studenten mag je verwachten dat ze kritisch kunnen denken, en door propaganda heenprikken.

    • Wil je daarmee zeggen dat OOG TV ontkent dat het klimaat bestaat? Of dat OOG de opwarming ontkent? Of dat OOG TV geen reactie mag plaatsen van iemand die ontkent dat de klimaatopwarming deels door de mens wordt veroorzaakt? Zo'n 99 procent van de wetenschappers weet wel beter, maar we leven nu eenmaal in een land met een vrije meningsuiting.

      • Behalve als jullie schijnheilige lammetjes weer een besluiten dat een mening niet fatsoenlijk genoeg is om gepubliceerd te worden. JULLIE KIEZEN DAARMEE PARTIJ VOOR VSH EN TEGEN DE AARDE.LEEF ER MEE!

  • Er kan wel klimaatverandering zijn, maar de biljoenen die er in worden gepompt helpen helemaal niets. Allemaal weggegooid geld. Bovendien hoeft er maar een vulkaan uit te barsten en het is weer een paar graad koeler. Geen kinderen nemen is het beste, en wat doe Jesse, die zet er drie op de wereld in zijn mooie huis met houtkachels.

    Honderden miljarden, daar kun je hele veilige kerncentrales mee bouwen en dan is de uitstoot in Nederland voor heel lang opgelost. Nu beginnen ze met vogel versnipperaars in de Noordzee. En als het allemaal zo erg is dat het nu moet, voor het te laat is en we anders allemaal doodgaan. Wat maakt het dan nog uit? Terwijl je weet dat die klimaatdoelen nooit worden gehaald, zal meer papieren subsidiestroom worden naar derde wereldlanden met co2 contracten. 4 kerncentrales en we zijn een stuk minder afhankelijk van gas uit rusland, of olie uit Arabie.
    En wat willen we, 1 container afval in 50 jaar die we heel goed moeten opbergen. Of in die tijd miljoenen laten doodgaan door fijnstof terwijl een kernramp eigenlijk wel meevalt tot op heden. Oude reactoren in Tsjernobyl zijn tegenwoordige toeristische bestemmingen.

    • Dikke onzin Willem alle investering in hernieuwbare energie zijn nuttig., opwarming of niet. Met kernenergie zadel je de honderden en misschien wel duizenden generaties na ons ook nog eens op met dodelijk radioactief afval. De tijdsspanne is gewoonweg niet te overzien. Er zit nog genoeg koolstof in de grond om de opwarming van de aarde nog veel verder te escaleren. Als we niets doen wordt het alleen maar nog erger en ook al kunnen we wellicht een grote klimaatomslag niet meer voorkomen, dan hebben we alsnog de middelen om het niet erger te maken, omdat er in is geïnvesteerd.

Recente berichten

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

51 minuten geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond is een scooter aangereden door een auto bij Sportcentrum Europapark. Dat schrijft RTV Noord. …

1 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

3 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

4 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

5 uur geleden

Fietser lichtgewond door botsing in Lewenborg

Bij een ongeluk met een personenauto in Lewenborg is maandagmiddag een fietser lichtgewond geraakt.  (meer…)

5 uur geleden